A multikultúra szétdúlt harmóniát eredményez

2020. június 18. 10:19

A bevándorlók utódai nem óhajtanak francia módon együtt élni azokkal, akiknek az országába bevándoroltak a szüleik.

2020. június 18. 10:19
Jean-Louis Harouel

„Mind az egyesült államokbeli George Floyd, mind a franciaországi Adama Traoré mali származású migráns tragikus esete révén felgyülemlett felháborodás arra figyelmeztet, hogy nincs és nem is lehet normálisan működő »multikulturális« társadalom. Ennek egészen nyilvánvaló az oka: bármely társadalomban előfordulnak elkerülhetetlen nézeteltérések, frusztrációk, de ha a felek bőrszíne különbözik, akkor azok elviselhetetlenné válnak.

Robert Putnam amerikai szociológus a Tekézni egyedül: az amerikai közösség összeomlása és újjáéledése című könyvében bebizonyította, hogy az etnikai sokféleség az egyének közötti bizalom meggyengülésének igen fontos tényezője bármely társadalomban. A »faji törzsek« különbözősége – Claude Lévi-Strauss kifejezésével élve – önmagában nem okoz nehézségeket, ha viszonylag kisszámú egyénekből áll.

A Maghreb-országokból, Fekete-Afrikából és Közel-Keletről érkező bevándorlók utódai nem óhajtanak francia módon együtt élni azokkal, akiknek az országába bevándoroltak a szüleik. A legtöbbjük a muszlim civilizáció keretei között él, annak örökségét folytatja életmódjával, amely ellentmondásos a miénkkel. A francia kultúrával ők nem tudnak mit kezdeni. A többségüknek esze ágában sincs a francia nemzet részét képezni: az egy idegen test számukra, amely akadályozza önmegvalósításukat, személyiségük kiteljesedését. Az ő renani mindennapos népszavazásuk a befogadó francia nemzet iránti ellenséges magatartásban nyilvánul meg. A 2005 őszén kirobbanó első, nagyobb méretű külvárosi lázadás után René Rémond, a híres francia történész megjegyezte: a lázadók szószólóinak szövegelését hallgatva egyértelmű, hogy »megtagadják az integrá­ciót, sőt egyesek közülük gyűlölik Franciaországot«.”

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Diener Mann
2020. június 22. 22:52
Hány ország van a világon? Egy ország akármilyen példájából akar következtetni? Képzelem a franciák milyen szimpatikusan viselkedtek velük, ha utálták őket.
Skankhunt42
2020. június 19. 12:23
Algériából kiverték a franciákat, hova mennek ha Franciaországból is kiverik öket az arabok?
Vakfolt
2020. június 19. 08:31
"A francia kultúrával ők nem tudnak mit kezdeni." Hát azzal egyetlen normális ember sem tud. Az irodalom, a tudományok rendben, de a történelmük, a politikájuk és a jelenük.. dermesztő. Még mindig szipolyozzák volt afrikai gyarmatukat, ebből tartják fenn gyakorlatilag az életszínvonalukat. A multikulti erőltetése és a Kalergi terv megvalósításában élen járnak, ne nagyon csodálkozzanak, ha egy muszlim aki erős identitással rendelkezik, tudja hogy kicsoda, hova tartozik, és a közössége erő, csak megvetéssel tud tekinteni ilyen értékekről hadováló faszokra, akik még a nemükben sem biztosak, megvetik a múltjukat és a családot. 1918.10. Budapest A rendvédelmi erők feje meggátolta az izgatók lekapcsolását, akik fegyvereket is szereztek. A katonai haderő vezetése indokolatlanul sokat meneteltette a katonákat a szálláshely és az egész napos őrtállás ( a fagyban ) helyszíne között, az élelmezés helyett éhezés volt, hónapok óta nem mehettek eltávra. A kellő pillanatban aztán a rendvédelmi erők csont nélkül átálltak a szűk szabadkőműves kisebbség által gerjesztett és kellően előkészített terepen a hatalomátvételre irányuló lázadó csoporthoz. Ilyenkor a normalizálódásnak kell jönnie, a hatalom szolgálatában álló erőszakszervezet az új hatalom nevében rendet tesz. Ezek viszont nagyon féltek, hogy amikor kiderül az igazi szándékuk, akkor rohadtul gyorsan megbuknak, ezért a katonaságot szélnek eresztették. A belső ellenség pedig látva az adódó alkalmat, kihasználta azt, románok, szerbek, cseszlovákok. 2020.06 US A média felduzzasztott egy rendőri intézkedési hibát rendszerszintű rasszizmussá, olyan helyzetet idéztek elő, hogy aki a rendet fenn akarja tartani, az rasszista. Egy szűk csoport, az antifa által szervezett megmozdulás az így gerjesztett és előkészített terepen szabadon tombol, a rendvédelmi erők meg betérdelnek a hatalomátvételre aspiráló csoportnak. Amcsikák még csak itt tartanak. Ha az ismert pályát járják be, majd remélem ők is igen boldogok lesznek.
toef36
2020. június 18. 19:22
A "muszlim civilizáció" nem kultúra, hanem civilizáció! Spenglert (A nyugat alkonya) tessék elolvasni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!