Pressman széder estjével csapdába csalták és túszul ejtették a magyar zsidóságot – Weisz Péter a Mandinernek

2023. április 16. 07:00

A nagykövetségi vacsora a polgári magyar kormány elleni politikai provokáció volt, fogalmaz Weisz Péter.

2023. április 16. 07:00
null
Kacsoh Dániel

***

Az elmúlt napokban számos közéleti személyiség, zsidó vallási vezető és politikus szólalt meg Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök meghívása kapcsán az amerikai nagykövetség széder estjére. Az eseményen részt vett Heisler András, a Mazsihisz elnöke, aki utólag tisztázta: korábbi zsidólistás nyilatkozata miatt Gyöngyösi továbbra is nem kívánatos személynek számít a zsidóság körében.

 

 

A Mandinernek most Weisz Péter, a Barankovics Alapítvány Izraelita Műhelyének vezetője nyilatkozott a botrányról.

Úgy fogalmazott: „A zsidó vallás egyik legszebb ünnepe a zsidó húsvétnak nevezett pészah, a kivonulás ünnepe, amelynek első két estéje a széder este. Izraelben egy, a diaszpórában két széder este van. Ezen a széder estén a család, vagy a közösség vezetője összehívja a családtagokat, illetve a közösség tagjait és a közösséggel szimpatizáló barátokat. Ekkor a gyerekeknek okulásul elmeséljük a szabadság történetét, hiszen a legszentebb mondatunk: Add hírül fiaidnak!”

A nagykövetségi széder vacsoráról szólva úgy folytatta, ezt a történetet a legutóbbi napokban „érdekes körülmények között” mesélhették el.

Elhívta a Mazsihisz különböző reprezentánsait, elhívott egy a zsidóság kötelékébe tartozó LMBTQ-aktivistát, elhívott egy a magyar zsidóságot összekovácsoló politikust, ugyanis irányzatra való tekintet nélkül, minden magyar zsidó elfogadja, hogy ő nem kívánatos személy a zsidóság számra. Nevezzük őt radikális politikusnak.”

Weisz ugyanannak a „reprezentáns úrnak” a nyilvános tájékoztatóján – aki szenátusi meghallgatásán hitet tett a polgári magyar kormány ellen – azt hallotta, azért kellett másképp gondolkodót, negatív szereplőt is meghívni, hogy megismerjenek minden gondolatot. Érdekes megközelítés, akár elfogadható is volna, csak egy a gond: csak a nagy szervezet tagjai voltak ott zsidó oldalról, ráadásul a Mazsihisz elnökének nyilatkozata szerint még ő sem tudta, kit hívnak meg.

az EMIH, hol voltak a különböző pártok zsidó képviselői, a baloldali zsidóság képviselőktől, a polgári gondolkodó politikusokig? Úgy tűnik, tudatosan csak egy bizonyos kör volt hivatalos az eseményre.”

Weisz értelmezése szerint így ez az esemény a polgári magyar kormány elleni politikai provokáció volt, amihez eszközként felhasználták, sőt, tudatosan csapdába csalták, a cél érdekében mintegy túszul ejtették a magyar zsidóságot. „Sajnálom, hogy a magyar zsidóság képviselői a rendezvényen részt vettek, de nem okolom őket. Szentül vallom, legyen bármilyen elkötelezettségű a magyar zsidóság, egyért hálás lehet a kormánynak: nem kell tankokkal megvédeni a zsinagógákat! Németországban, Franciaországban, Európa nagyvárosaiban 2,5-3000 körül van az éves atrocitások száma.

Weisz Péter most arra kér mindenkit, hogy soha, senki ne használja fel a magyar zsidóságot politikai célokra, különösen egy a zsidókat és a zsidó vallási értékeket védő polgári kormány ellen! Senki ne csalja csapdába a zsidóságot – húzta alá.

Nyitókép: Facebook

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2023. április 17. 16:20
Előre látom, hogy mi lesz jövőre a vezető politikusok fejében! "(Széder előtti napon.) Ha nem megyek, Amerika hadat üzen Magyarországnak? Ha megyek Magyaroszág fog hadat üzenni az USÁ-nak? Ha megyek, kik lesznek ott? A társaság dugig lesz buzikkal / zsidókkal / nácikkal / zsidónácikkal? Ha elmegyek az egyházközségem keresztény/zsidó/szivárvány ki fog-e közösíteni? A legjobb lesz ha még a Széderest előtt beteget jelentek!" Ez rosszabb mintha Sztálin hívna meg ebédre magához és megemlítené, hogy nem kell saját autóval jönnöd mert a hazautadat már elintézte.
syphax
2023. április 17. 10:55
".....egy a zsidókat és a zsidó vallási értékeket védő polgári kormány ellen! Senki ne csalja csapdába a zsidóságot ." Bizonyám! Jól megaszonta a Wájsz debreceni főrabbi úr. Ő márcsak tudja!!!
Palatin
2023. április 16. 23:35
https://www.google.com/search?q=yankee+go+home+bedeutung&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjeqpPAra_-AhUbQvEDHQN1CSEQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1280&bih=557&dpr=3
Palatin
2023. április 16. 23:31
Gyöngyösi meghívása nem véletlen. Az amerikai nagykövetnek egy olyan szemérmetlen árulóra van szüksége, akinek semmiféle ügyben nincs még a legcsekélyebb gátlása sem. Hogy antiszemita? Mit számít az, amikor van olyan diverzáns feladat, amire pontosan ö a legmegfelelöbb ember. Nem ezen e meghíváson kell a fejünket csóválgatni, hanem azon kell elgondolkodni, hogy Gyöngyösi egy egészen vad, magyarellenes projektben lesz fövállakozó, amerikai megbizásból. Ha valamikor valakit érdemes volt lehallgatni és alaposan megfigyelni, akkor az Gyöngyösi. Még az is lehet, hogy valakit likvidálni akarnak az amcsik, és Gyöngyösinek ezzel kapcsolatban lesz feladata. Pl. egy közlekedési baleset megszervezése egy fontos magyar politikus ellen. Az amerikaiak soha nem tesznek semmit elözetes tervek nélkül. Tudják, hogy amig Orbán miniszterelnök, addig itt nem lesz Majdan, de ök ezt nagyon szeretnék. Szóval nem az a baj, hogy Gyöngyösi résztvett azon a vacsorán, hanem az, hogy valami gaz projektben lesz fökolompos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!