Heisler szerint Gyöngyösi hazudott

2023. április 11. 20:23

„Érdemi párbeszéd egyáltalán nem zajlott köztük" az egész széderesten, mondja a Mazsihisz első embere.

2023. április 11. 20:23
null

Heisler András,a  Mazsihisz elnöke szerint az amerikai nagykövetnél múlt szerda este megült széderest nagyszerű alkalom lett volna, hogy Gyöngyösi Márton bocsánatot kérjen korábbi antiszemita megnyilvánulásaiért a zsidó közösségtől, ez azonban nem történt meg.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Facebook oldalán osztott meg múlt csütörtökön egy bejegyzést arról, hogy a zsidó pészah alkalmából széderestet tartott Budapesten. Az eseményen többek között jelen volt a Mazsihisz elnöke, Heisler András, valamint a Jobbik – Konzervatívok nevű párt elnöke, Gyöngyösi Márton is.

Heisler az ATV-nek adott interjúban elmondta,

nehezményezte, hogy a korábban nyíltan antiszemita nézeteket hangoztató politikus nem kért bocsánatot kijelentéseiért.

„A vacsora végén kértem, hogy jöjjön oda hozzám” – mondta Gyöngyösiről Heisler András. A Mazsihisz elnöke ezután azt mondta Gyöngyösi Mártonnak, hogy neve rosszul cseng zsidó körökben, bár elismeri, az utóbbi időben jobb irányt kezd venni a pártja.

„A mostani széder este is lehetőség lett volna arra, hogy Gyöngyösi Márton föláll az asztalnál, és azt mondja: itt most, a zsidó közösség előtt szűk körben bocsánatot kér a korábbi cselekedeteikért. Sajnos ez elmaradt” – mondta az ATV híradónak Heisler András, hozzátéve: „Nagyon sokan várják tőle ezt a lépést.”

Gyöngyösi ugyanakkor jogtalannak érzi, hogy ennyi év után is múltbeli kijelentései alapján ítélik meg, és nem az alapján, hogy hogyan vezeti jelenleg a Jobbik – Konzervatívokat. A politikus egyébként a Heisler Andrással folytatott beszélgetést jó hangulatúnak, felemelőnek minősítette. Ezt a Mazsihisz elnöke cáfolta. Azt nyilatkozta, Gyöngyösi hazudott, sem érdemi, sem felemelő párbeszéd nem zajlott köztük.

Pressmann vacsorameghívásával kapcsolatban Gyöngyösi azt is elmondta, örömmel tett annak eleget, és igencsak meglepte, amikor érkezésekor meglátta, hogy semelyik másik pártot nem képviselte senki.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagirdilsiz
2023. április 12. 10:00
Arra nagyon kíváncsi vagyok hogyan kérte meg Heisler Gyöngyösit hogy vacsora után menjen hozzá? Sms-ben, szalvétára írta, futárral, intett neki: gyere ide, lábhoz. Vagy hogyan csinálta az Elnök úr.
ambaracurjan
2023. április 12. 09:00
Széder-asztal, amelynél kizárólag hazaárulók ülnek. Ez nem széder-asztal volt, hanem SZÉGYEN ASZTAL! Gyöngyösi egy senki és az is marad, akárhogy forgolódik, akárhogy tolja oda a hátsóját, akárhogy nyal akárkinek, akkor is egy senki lesz. Jelentéktelen, jellemtelen, áruló. Már Heisler is tudja, hogy hiba volt ez a vacsora.
kitiltott
2023. április 12. 08:40
Szerintem azt sem tudta hová megy
Madasa Hatter
2023. április 12. 08:16
Azt még érteném ha az izraeli nagykövet tartana széder vacsorát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!