Öveket becsatolni: a zsidólistázó Gyöngyösi Márton kipában ünnepelte a zsidó húsvétot az amerikai nagykövet társaságában

2023. április 06. 19:50

David Pressman többek között a Jobbik–Konzervatívok elnökének társaságában ünnepelte meg a pészah első estéjét egy kóser vacsorával.

2023. április 06. 19:50
null

„Csodálatos Széder-estet tartottunk, amelyen különböző nézőpontokat és tudományágakat képviselő, más-más háttérből érkező magyarokkal közösen gondolkodhattunk el a szabadság jelentésén. Boldog Pészahot!” – írta David Pressman az amerikai nagykövetség oldalán. A vacsorán jelen voltak még a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői, illetve Nagy Ervin színész.

Az, hogy a Mazsihisz képviselői és Gyöngyösi Márton egy asztalnál ülve ünnepeltek azért is meglepő, mert pár éve még pont a jobbikos politikus antiszemita kijelentései miatt Tömegtüntetés a nácizmus ellen néven tartott tüntetést az MSZP-vel és a Hit Gyülekezetével közösen a szervezet.

Gyöngyösi a következő mondatával verte ki akkor a biztosítékot a parlamentben: „itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy

aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak”.

Nem csak a zsidó közösség az, akikkel nem éppen nevezhető fényesnek a múltja, hanem az amerikaiakkal sem. Korábban erős orosz-barát politikát folytatott Gyöngyösi Márton pártelnök. 2014-ben választási megfigyelőként vett részt az Európai Unió (EU) által el nem ismert Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságokban, amely tevékenységért elmondása szerint ki is tiltották akkor Ukrajnából.

Mindezek ellenére a budapesti amerikai nagykövet, David Pressmann mégis meghívta a jobbikos politikust a pészah első estéjén tartott ünnepi vacsorájára. Pressman Facebookon osztott meg képeket az eseményről.

Nyitókép: Facebook

Összesen 435 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hoci74
2023. április 08. 18:06
USA= enemy of Hungary.
holnapislesznap
2023. április 08. 18:06
menő az a sábeszdekli - sakterről mi a hír?
betamás89
2023. április 08. 15:27
„itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára" akik a vacsorán részt vettek, nem tagjai sem a magyar országgyűlésnek, sem a magyar kormánynak, tehát ha Gyöngyösi szempontjából nézném a dolgokat, nem látnék ellentmondást
BlancoAgilon38
2023. április 08. 14:28
Black Sabbath.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!