Spanyolország
ÉLŐ
Olaszország

Hírek

Jól halad Paks II. építése, biztosított az orosz nukleáris fűtőanyag

Pénteken a világ két távoli pontján is téma volt Paks II. New Yorkban az ENSZ-közgyűlés keretében megrendezett magyar–orosz külügyminiszteri találkozón is szóba került az épülő erőművi blokkok ügye, másrészt a helyszínen, Pakson tekintette meg Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója a kivitelezési munkálatokat.

2023.09.23 14:20

Versrendszerek és előadásmódok bűvöletében – Deák-Sárosi László A háromszólamú vers című kötetéről

Videó

Deák-Sárosi László könyvhétre megjelent, a verstani ismereteket új szemszögből megvilágító kötete, A háromszólamú vers minden eddigi szakirodalmat figyelembe véve a legátfogóbb, legalaposabb értelmező-magyarázó munka, amelyben a szerző a magyar verstant új alapokra helyezve a vers értelmi és metrikai hangsúlyait, jellegzetességeit tanulmányozza.

2023.07.30 16:23

Az ukrán kereskedelem halott

Az oroszok beintettek az ukrán gabonakereskedelemnek. Zelenszkij könyörög, de Erdoğan ezúttal nem fog segíteni. A biztosítók és a szállítási vállalatok pláne nem.

2023.07.19 11:56

Íme, egy veterán BMW Tesla elektromos motorral

Már nem csak készen vehetünk elektromos autót (EV-t), de a régi, akár veterán belső égésű motoros autónkat is átalakíthatják nekünk. Ha ki tudjuk várni a sort.

2023.07.13 16:08

Brüsszel lefagyott a kínai pofontól

Az Európai Bizottság annyira meglepődött a kínai exportkorlátozáson, hogy döbbenetében reagálni is elfelejtett. Pedig ha valami, ez nagyon várható volt.

2023.07.10 15:38