Hetilap

Nick Vujicic

A keresztényeknek részt kell venniük a politikában
V. évfolyam 38. szám

Trükkös módon találkozna a moszkvai pátriárkával Ferenc pápa

2023. július 27. 07:01

A havannai receptet alkalmazná, hogy a béke érdekében beszélhessenek.

2023. július 27. 07:01

Ferenc pápa azt javasolja Kirill pátriárkának, hogy egy moszkvai repülőtér tranzitzónájában találkozzanak, adta hírül a RIA alapján a Magyar Kurír. A két főpap között az Óhitűek Világszövetségének elnöke, a pápával is kapcsolatot ápoló Leonyid Szevasztyjanov közvetít. 

„Ferenc pápa azt javasolja Kirill pátriárkának, hogy találkozzanak Moszkva egyik repülőterén akkor, amikor Mongóliába utazva megáll az orosz fővárosban, hogy üzemanyaggal töltsék fel a repülőgépét. Ez lehet augusztus 31-én vagy a visszafelé úton, szeptember 4-én” – mondta Szevasztyjanov. Emlékeztetett: a moszkvai pátriárka és a pápa hét évvel ezelőtt már ugyanezt a megoldást alkalmazta, amikor Havanna repülőterén találkoztak egymással. 

Ferenc pápa most Kirill pátriárka válaszára vár. A katolikus egyházfő az ukrajnai háború kezdete óta számos alkalommal szólalt fel a békéért, többek között budapesti látogatása során is, a közelmúltban pedig megsokszorozta diplomáciai erőfeszítéseit, hogy elősegítse a tűzszünetet Moszkva és Kijev között. 

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik