Hetilap

Nick Vujicic

A keresztényeknek részt kell venniük a politikában
V. évfolyam 38. szám

Piros-fehér-zöld zászlós gép landolt elsőként az új székely repülőtéren

2023. július 19. 15:10

Az Aeroexpress gépe érintette elsőként a gyergyóremetei futópálya betoncsíkját.

2023. július 19. 15:10

Kiemelkedő pillanat volt Székelyföld számára, amikor kedden délután tesztrepülés keretében először érkezett utasszállító repülőgép az épülő gyergyóremetei repülőtérre. Az Embraer 120ER típusú, 30 fő szállítására alkalmas repülőgép (amelyet tavaly ősszel a Mandiner is kipróbált) Budapestről érkezett a magyar Aeroexpress légitársaság színeiben, miután Kolozsváron esett át – a Románia schengeni csatlakozásáig kötelező – határellenőrzésen. 

Ezt is ajánljuk a témában

Színvonalas kiszolgálás, nemzeti színek: kipróbáltuk az új magyar légitársaság Budapest-Kolozsvár járatát

Repültünk egyet az új magyar légitársasággal; kalandos élménytúra egy kis gépen, ami, mintha kicsit tényleg a miénk lenne. Beszámolónk!

A repült idő a magyar fővárosból összesen másfél óra volt, ami összehasonlíthatatlanul rövidebb az olykor több mint tíz órát is igénybe vevő autós utazásnál. 

A vezérsíkján a magyar zászlót is elhozó repülőgép Ármai Zoltán oktatókapitány parancsnoksága alatt érkezett, aki elmondta: számára is különleges pillanat volt a megközelítés és leszállás, hiszen ritkán adatik meg egy pilóta életében, hogy ő lehet az első, aki a gépének kerekével nyomot hagy a repülőtér futópályáján. Reményét fejezte ki, hogy a jövő évben már gyakran jönnek és sok utast fognak szállítani ide. Somogyi-Tóth Dániel, a légitársaság alapítója kifejtette: évek óta dolgoznak azon, hogy légi kapcsolatot teremtsenek Magyarország és Erdély között, ami autóval, vagy vasúton nehéz. Anyacégük, a BASe Airlines Zrt. finnországi közszolgáltatási tapasztalatai alapján tervezik ezt, ahol szintén így érik el a nehezebben megközelíthető a területeket és közösségeket.

Ezt is ajánljuk a témában

Piaci rést tölt be a regionális repülést kínáló új magyar légitársaság – az Aeroexpress társalapítója a Mandinernek

Az eddigi tapasztalatok alapján bizakodó az új magyar légitársaság, ráadásul úgy látják, az Erdély és az anyaország között utazók szokásait nem elsősorban a nyár alakítja. Speciális területek szeretnének helyt állni, sokéves külföldi tapasztalattal, magyar érdekeket képviselve. Interjúnk Somogyi-Tóth Dániellel, az Aeroexpress Regional társalapítójával és -tulajdonosával.

A gépet a repülőtér megálmodója és építője, a Bayer cégcsoport vezetője, Balázs Attila, továbbá Barti Tihamér, az RMDSZ Gyergyó területi elnöke, valamint Laczkó-Albert Elemér polgármester fogadták a helybéli lakosok nagyszámú érdeklődése mellett. Balázs Attila kijelentette: 

jövő évtől napi két járatot terveznek indítani Gyergyóremete és Budapest között. 

Az egyik a cégcsoport vállalkozásai számára nyújt majd összeköttetéseket, a második pedig a nyílt, bárki által elérhető utasforgalmat biztosítja majd – hangsúlyozta, kiemelve, hogy a hosszú, akár 12-15 órás buszozás vagy autózás helyett repülőgéppel bő egy óra alatt elérhetünk majd Budapestről Hargita megyébe.

A tavaly alapított Aeroexpress légitársaság 2022. őszén indította el első járatait, azóta Budapest és Kolozsvár között biztosítanak heti négy járatot, melyek rendszeresen teltházasak, így az utazóknak érdemes időben biztosítaniuk a helyfoglalást. Az Aeroexpress márkanév idén 100 éves, hiszen 1923-ban ezen a néven kezdte meg működését az a légitársaság, amely a Duna Gellérthegy előtti szakaszáról felszállva a Balatonra és Bécsbe szállította az utasokat. A cégcsoport tavaly kezdte működését, melynek egyik célja, hogy résztulajdonosával, a BASe Airlines Zrt-vel együttműködésben Kárpát-medencei célállomásokra indítson légijáratokat, másik küldetése pedig az, hogy Magyarországon ismét meghonosítsa a vízirepülést. 

Nyitókép: Aeroexpress Regional

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik