Ezzel az erővel az USA nagykövete Adolf Eichmannt is meghívhatta volna, ha még élne – Deutsch Tamás a Mandinernek

2023. április 13. 15:45

David Pressman lépése és magyarázata a lehető legtudatosabb, a politikai ízlés minden határán túlmenő, ízléstelen provokáció – mondta a fideszes EP-képviselő.

2023. április 13. 15:45
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Éppen azért hívtam meg Gyöngyösi Mártont a széder-estre, mert antiszemita volt – indokolta szerdai, szankciók bevezetéséről szóló sajtótájékoztatóján David Pressman, az USA magyarországi nagykövete, hogy miért látták vendégül a korábban súlyos antiszemita megnyilatkozásairól elhíresült Jobbik-elnököt. Ahogy Pressman fogalmazott, nagyon fontosnak gondoljuk, hogy párbeszédet folytassunk a különböző nézőpontot képviselő magyarokkal, még azokkal is, akikkel totálisan nem értünk egyet”.

Deutsch Tamás, fideszes európai parlamenti képviselő nettó provokációnak nevezte Gyöngyösi meghívását, amit Pressman magyarázata után lapunknak nyilatkozva is megerősített. 

Mint mondta, ameddig Presmann nem mondta el ezt az indoklást, még lehetett is volna azon vitatkozni, hogy pályakezdő nagykövetként elkövetett egy őrületes baklövést. De kiderült, hogy nem erről van szó! 

– szögezte le Deutsch Tamás. „Az amerikai álláspont tehát az, hogy ha valaki Orbán- vagy kormány-ellenes, az természetes szövetségese az USA-nak, mindegy, hogy antiszemita, vagy a Putyin-rezsimet aktívan támogatja” – tette hozzá. 

Hiszen Gyöngyösi volt az, aki 2014-ben választási megfigyelőként volt jelen a szakadár Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságokban tartott népszavazásokon – emlékeztetett a képviselő.

„Tehát a legbrutálisabb háborús álláspontot képviselő, a neki nem tetsző véleményen lévőket egyszerűen leputyinpártizó USA nagykövete meghívja Európa legputyinpártibb emberét ” – tette hozzá.

Ugyanakkor nem előzmény nélküli a dolog, hiszen ezzel a Jobbikkal, Gyöngyösi Mártonnal, választási szövetséget kötött a magyar baloldal, amit Amerikából finanszíroztak több milliárd forinttal. Ez a lépés a választási kampányfinanszírozás logikus következménye – mondta a képviselő.

„De ha Pressman indoklását vesszük alapul,

Egy náci, antiszemita tömeggyilkossal is lehetett volna beszélgetni, megvitatva az eltérő álláspontokat” – fogalmazott Deutsch Tamás.

Az EP-képviselő Gyöngyösi kapcsán felidézte: egy vaskos antiszemita nézeteket valló politikusról van szó, akinek leginkább a magyar parlamentben elmondott szavait szokták idézni, amelyek a rendszerváltás óta eltelt időszak legsúlyosabb antiszemita megszólalásai közé tartozik.

„De ne felejtsük el, hogy Gyöngyösi különböző választási rendezvényeken elmondott beszédeiben hangosan kuncogott a holokauszt áldozatain. Emellett közismert az is, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor 2013-ban a Zsidó Világkongresszus Magyarországon tartotta az ülését, egy antiszemita tüntetés vezérszónoka volt, és a cionizmus történelmi bűneiről, valamint arról beszélt, hogy minden zsidó származású ember veszélyes Ezt az embert hívta meg David Pressman egy széder-estre”  – mondta Deutsch Tamás.

Nyitókép: Facebook

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vicomt
2023. április 19. 17:43
Pressman nagykövetnek, semmi joga beleszólni a magyar belügyekbe. Én már haza zavartam volna a bús amcsi hazájába. Túl toleránsak vagyunk, nemde? Hagyjuk, hogy szervezze a maga kis szarát, és mögötte ott áll az egész magyar ellenzék. Szégyen. Hazaárulók halmaza. Miért nem mennek a faszba, a szennyes amerikába? Aha, ott senkik lennétek, ugye? Itt kell kárriert csinálni, ugye? A pesti libsikkel? Rohadékok! És itt van az újsütetű kaméleon:gyöngyösi, a náci. Szép kis csokor jön össze a baloldalon. Meg vagyunk áldva.
Zokni
2023. április 13. 19:32
Az is egy kis ízlésficam, hogy pont egy Deutsch (vagyis német) lesz a Fidesz fő zsidóvédője..
Akitlosz
2023. április 13. 18:33
"Ezzel az erővel az USA nagykövete Adolf Eichmannt is meghívhatta volna, ha még élne – Deutsch Tamás a Mandinernek" Irigykedik a zsidó.
Igazszó
2023. április 13. 17:54
Kussolj tompika, kokózz magadban és csinálj újabb zabigyerekeket ótvaros lotyóknak a konzervativ keresztény nemzeti qrmányod nagyobb dicsőségére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!