Aligha kerüli ki ezeket a témákat Orbán Viktor a szerdai évzáró sajtótájékoztatón

2022. december 21. 5:44
Mutatjuk!

A Mandiner is megírta: nemzetközi sajtótájékoztatót tartót tart szerdán 10 órától Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Összegyűjtöttük, mely témákat érintheti a kormányfő a szerdai sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen mobiltelefonos élő kép Orbán Viktor miniszterelnök (k) Kormányinfó sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. Fotó: MT/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Folytatja a hagyományt

A miniszterelnök év végi vagy év eleji nemzetközi sajtótájékoztatója 2019 óta immár szinte hagyománnyá vált. Az eseményen vélhetően

Orbán Viktor ezúttal is több órán keresztül áll majd a hazai és a nemzetközi újságírók rendelkezésére minden témában.

Ezeket a témákat nem kerülheti el szerdán a kormányfő

Legutóbb áprilisban tartott nemzetközi sajtótájékoztatót a miniszterelnök, a témák pedig a kétharmados választási győzelem után is adottak voltak: háború, rezsicsökkentés, családok védelme.

Ahogy akkor is átfogó képet rajzolt, úgy Orbán Viktor vélhetően a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatón is értékelni fogja az elmúlt évet, stratégiai képet vázol fel a Magyarország előtt álló kihívásokról, majd a hazai és külföldi újságírók kérdéseire is válaszolni fog – ezt erősítette meg egyébként az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is. Erről itt írtunk korábban.

A kormányfő ugyanakkor (már csak az újságírói kérdések miatt is) aligha kerüli majd el az orosz-ukrán konfliktus értékelését, véleményének kifejtését az energiaszankciókról, a hazai infláció, energia-, üzemanyag-, és élelmiszerárak alakulásáról, ahogy arról sem, mit gondol a brüsszeli korrupciós botrányról, a Lánchíd autósoknak való át nem adásáról, valamint a dollárbaloldalhoz köthető botrányról sem. De vélhetően szóba kerül majd a családtámogatási rendszer, a költségvetés újraszabása és az EU-források megszerzésének ügye is.

A miniszterelnöki Kormányinfón részt vesz majd Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is.

***

Kövesse velünk az eseményt élőben, ide kattintva, a Mandineren!

 

Nyitóképen: Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés