Megnyitják a Lánchidat, de a gyalogosoknak és az autósoknak marad a kerülő

2022. december 13. 17:30

A hidat péntektől még csak a buszok, a taxik, a motorral és a kerékpárral közlekedők használhatják.

2022. december 13. 17:30
null

Péntek délutántól használhatják a Lánchidat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők – közölte a BKK kedden az MTI-vel.

Eredményes volt a próbaterhelés

A közlemény szerint a november közepén lezajlott próbaterhelés után eredményesen zárult a közbenső műszaki átadás-átvétel folyamata: a Lánchíd ideiglenes forgalomba helyezéséhez hozzájárult az építési engedélyen szereplő valamennyi szakhatóság.

– írták.

A gyalogosoknak és autósoknak még marad a kerülő

A BKK közölte, gyalog majd a felújítás végleges szakaszának lezárta után, várhatóan 2023 őszén lehet használni a hidat, míg a híd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán születik majd döntés, a budapestiek véleményének kikérésével. Felhívták figyelmet, hogy

az egyéni gépjárművel közlekedők az ideiglenes forgalmi rend értelmében nem mehetnek a hídra, őket a behajtani tilos tábla figyelmezteti erre.

Kitértek arra is, hogy a BKK számára fontos a Lánchíd közösségi közlekedésének fejlesztése, ezért természetesen figyeli és elemzi a Lánchíd forgalmát. A várban a közintézmények várható fejlődésével, a tavaszi turistaforgalom bővülésével a társaság az utazók számának növekedésével számol.

A Lánchíd felújítása 2021 tavaszán kezdődött az A-Híd Zrt. kivitelezésében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. december 14. 17:07
Ha megvan a Lánchíd 3D-ben, akkor virtuálisan be lehet járni.
sal.josef.klein
2022. december 14. 16:19
Remélem ez a szerencsétlen nem tart ki amellett, hogy gyalogos híd legyen a Lánchídból. A Lánchíd nem alkalmas rá, hiszen kilátás csak onnan lenne, ahol most is gyalogos forgalom zajlik rajta, a középső szakaszán meg miért sétálgatna bárki? A pillérekben gyönyörködne? A legtöbb budapesti híd sem alkalmas ugyanezen okok miatt. Esetleg a Margit-hídból lehetne gyaloghidat csinálni (még épp a belváros széle, a kilátás talán még vonzó, és a pillérek nem zavarnák a kilátást, ahogy a többinél tennék), azonban nem visz sehonnan sehová, ellenben hiányozna a forgalomból. A megoldás: egy teljesen új gyalogos híd, azonban a helyét és stílusát nagyon meg kell gondolni, egyébként többet ártana a városnak, mint használna! Ui.: mielőtt valamelyik okos belekötne: a Margit-híd abban az értelemben nem visz sehonnan sehová, hogy sem egyik, sem másik partján nincs turisztikai célpont, ahová az ember szívesen vállalná a gyaloglást (nézd meg, hogy a prágai Károly-híd honnan hová visz.)
ChatBot
2022. december 14. 12:41
Tarlós erre sem volt képes, ezért is bukott meg.
rókabácsi
2022. december 14. 12:04
ez alkotmány ellenes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!