Katar mindent tagad a korrupcióról és megfenyegette az Európai Uniót

2022. december 19. 07:05

Az ázsiai ország az energiabiztonsággal fenyegeti Európát.

2022. december 19. 07:05
null

Katar tagadja, hogy bármilyen köze lenne a belga hatóságok által vizsgált korrupciós ügyhöz, amelyben az Európai Parlamenthez köthető személyek érintettek – erről a Neokohn tudósít.

Emlékeztettek: a belga hatóságok négy, az Európai Parlamenthez kötődő személy ellen emeltek vádat, mivel a világbajnokságnak otthont adó Katar állítólag ajándékokkal, készpénzzel halmozta el őket, hogy befolyásolják az uniós döntéshozatalt. A botrány középpontjában Eva Kaili áll, az európai baloldal befolyásos politikusa, aki egy think tankben ül Bajnai Gordonnal, Korányi Dáviddal és Soros Györggyel is és akinek már a vagyonát is befagyasztották.

Katar szerint előítéletekről van szó

Egy katari diplomata szerint „előítéletek” vezettek ahhoz, hogy az Európai Parlament csütörtökön megszavazta a Katart érintő jogszabályokkal kapcsolatos minden munka felfüggesztését, és a katari képviselők kizárását a parlament épületéből. Hangsúlyozták: a felfüggesztés a vízumliberalizációval, a légiközlekedési megállapodással és a tervezett látogatásokkal kapcsolatos jogszabályokat érinti mindaddig, amíg a vádakat meg nem erősítik vagy el nem utasítják.

„Az ilyen diszkriminatív korlátozás bevezetéséről szóló döntés…

valamint a globális energiaszegénységről és energiabiztonságról folyó tárgyalásokra” – mondta a diplomata, aki szerint a belga kormány „nem tett erőfeszítéseket arra, hogy kormányunkkal együttműködjön a tények megállapítása érdekében”.

Az Európai Parlament szóvivője nem kommentálta a vádakat.

 

Nyitókép: Olaf Scholz német kancellár megérkezik Katarba December 25-én. Qatar News Agency / AFP

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2022. december 20. 17:32
A moszlim világot a baksis működteti, nagyon is jól. Nam cifrázzák agyon mint mi, lobbi, korrpció, egyebek. Ők mindig egy dolog miatt adnak szívesség gyanán baksist. Ha az üzlet befejeződött, már nem is foglalkoznak vele. Ja és a legfontossabb, eszük ágában sincs tagadni, hogy ajándékot kaptak, ha nagyritkán firtatják, dicsekednek vele. Na ezt kéne megtanulnunk tőlük.
akkor ki
2022. december 19. 22:02
Olyan szépen el lesz tussolva ez is, hogy öröm lesz nézni a profizmosukat.
machet
2022. december 19. 20:48
Most akkor a katari olaj és gáz jobb lesz mint ruszki volt?
lynx
2022. december 19. 17:49
Még a végén kiderül, hogy nincs itt semmi korrupció, mert akkor Katar nem ad gázt. A megtalált kp az személyes megtakarítás, amit bőröndben akartak Katarba vinni a gáz vételár előlegeként. A spórolt pénzüket adták volna Európáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!