Kínában minden homoszexualitásra utaló jelenetet kivágtak a Jóbarátokból

2022. február 15. 19:10
A kínai verzió szerint Joey is csak szórakozni megy, és nem sztriptízbárba.

Mint ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a Harcosok klubja új befejezést kapott Kínában. A cenzúrázott változat szerint a végén a hatóságok kerülnek ki győztesen, így megváltozik az az anarchista, antikapitalista üzenet, amely a filmet globális sikerré tette.

A mafab.hu cikke szerint ezúttal a Jóbarátok landolt a cenzorok asztalán. A portálon azt írják: a helyi streaming médiába már erősen megvágva került fel a sorozat. A hatóságok ugyanis

kivágtak mindent, ami a homoszexualitásra utal, így például a Carol Willick és Susan Bunch közti románc is teljes egészében a kukában landolt.

Emellett van egy jelenet, ahol Joey azt javasolja, menjenek el egy sztriptízbárba, de ebből csak annyit hagytak meg, hogy menjenek el szórakozni.

A cenzúra láttán felháborodtak a kínai rajongók, akik a közösségi médiában a Friendshasbeencensored hashtag alatt adnak hangot nemtetszésüknek. A hashtag viharos gyorsasággal terjed a közösségi médiában, de azt nem tudni, hogy ennek lehet-e bármi foganatja. Mert a Harcosok klubja esetében a hasonló felzúdulás elérte, hogy visszaállítsák a film átalakított végét. Ezesetben még kérdéses, hogy lesz-e hasonló eredmény.

Nyitókép: Képernyőfotó 

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én a főcím és a stáblista között az egész sorozatot kivágnám.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés