Milyen zenére tüntetnének a politikusok?

2017. április 20. 9:20
A technobuliba torkolló tüntetések után aziránt érdeklődtünk a parlamenti képviselőknél, hogy ők milyen zenére szeretnek tüntetni. Van, aki a béke és nyugalom jegyében reggae-t vagy dzsesszt mondott, de találtunk rocker és Beethoven-fan képviselőt is. Azonnali kérdések a parlamentben.

Az LMP-s Szél Bernadett elárulta, hogy az egész oktogonos technobulit végignézte, és „nagyon bejött” neki. Párttársa, Ikotity István már jobban megválogatná a zenéket, de nem nevezett meg konkrét zenekart vagy műfajt, amit szívesen hallana egy demonstráción.

A szocialisták körében nagy a zenei diverzitás: a béke és nyugalom jegyében Kunhalmi Ágnes reggae-re, Józsa István dzsesszre tüntetne, szerintük ugyanis nem kell olyan zene a tüntetéshez, amitől felháborodnak. A kacsáinak szedett csalántól viszkető kezű Gőgös Zoltánról kiderült, hogy kemény rocker: Uriah Heep-et, Led Zeppelint és Rolling Stones-t hallgat, de azért úgy is kiment a tüntetésre, hogy techno szólt – vagyis a műfaj, amiből az aktuális számokat hallgatni kívánó Mesterházy Attila saját bevallása szerint már kinőtt.

A jobbikos Hegedűs Lorántné Beethoven-rajongó: stílszerűen az '56-os forradalom alatt a rádióban gyakran játszott Egmont-nyitányt nevezte meg, míg a sajtófolyósó liftjére várakozó fideszes Lezsák Sándor hosszú gondolkodás után kibökte, hogy a Klapka-indulóra tüntetne szívesen. A szintén fideszes Pócs János a Mandinernek azt mondta: nem jár tüntetni, de ha mégis, akkor sem zenére.

A videóban mindenesetre kísérletet tettünk a zenei kívánságok teljesítésére. Önök szerint melyik stílushoz passzol leginkább a tüntetés?

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mandiner= Bakó, Bukovics,Pintér Bence, HVG, Jobbik, Szél sorozatban, Index, Dopeman, Puzsér, Magyar Nemzet, Fodor, Népszava, ömlesztve, orrvérzésig.

Tényleg a 444, a 24.hu lesz a nyugodt kispolgári, uszítás mentes média. Ideje a mandinert "kikapcsolni", ahogyan Árpi bácsi javasolta az adott ízlésnek nem megfelelő médiák kapcsán.

Hú de kemény vagy!

Tudnék ajánlani egyet:
Mascagni Parasztbecsület.

Meghallgattam, ki mit mondott!
A nagy részük kifejezetten a szerek zenéjére szeret tüntetni.
Bulizni, bulizni, program nuku.
A kormány meg dolgozzon, az eredményeket majd ők szétbulizzák.
Ez a helyzet.

Némelyik válaszadó még szánalmasabb, élen Kunhalmival és Széllel.

Mesterházy: "Kinőttem, ha lehet." Igen lehet meseházy, de az is lehet, hogy nem!

"kár", szóval ez a te nótád!

Valamiben tévednek.
Sok ember van, akinek az IQ-ja nem 50 alatti.

(Megfigyeltem, hogy komoly tudású fiatalemberek képtelenek az egyszerű logikai verbalitásra, kezdek rájönni, mi az oka: nagyban a virtualitás, nincs "beszélő tér").

"kemény rocker: Uriah Heep-et, Led Zeppelint és Rolling Stones-t hallgat"

Haha, ez az írás valami bohózat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés