Mitől viszket a parlamenti képviselők tenyere?

2017. április 19. 12:45

Van, akinek a csalántól, van, akinek Orbán Viktortól, van, akinek az államvallássá tett korrupciótól és van, akinek a munkaláztól viszket a tenyere. A miniszterelnök viszkető tenyérről szóló húsvétvasárnapi kijelentése a komplett parlamentet megmozgatta, Fodor Gábor a Mandinernek külön meg is mutatta: neki nincs ilyen problémája.

Viszket a tenyere egyébként békés és keresztény embereknek is.

Orbán Viktor húsvétvasárnapi kijelentését követően arra voltunk kíváncsiak, vajon az országgyűlési képviselőknek mitől viszket a tenyere, miután a Kossuth rádiónak adott interjúból kiderült, hogy a kormányfőnek a CEU és a civilek mellett tüntetőktől.

A szocialista frakciótagoktól érkeztek a legkreatívabb válaszok. Az agrárpolitikus Gőgös Zoltánnak a tenyere például a csalántól viszket, amiket kacsáinak szed. Józsa Istvánnak a munkaláztól, Mesterházy Attilának pedig Orbán Viktortól – csak hogy végre témánál legyünk. Kunhalmi Ágnesnél már nincsenek ilyen problémák: az MSZP oktatáspolitikusa sajnálja, hogy a miniszterelnök ilyen könnyen elveszti a türelmét. A tenyere egyébként sem a minket válaszát követően lehiénázó Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezetőnek, sem Pócs Jánosnak sem viszket.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke úgy látja, Orbán Bayer Zsolt szintjére zuhant húsvétvasárnapi kijelentésével. „Ne üzengessen az értelmiségnek, ne üzengessen az ellenzéknek! Végezze a munkáját jól, ha pedig nem tudja, keressen magának másikat!” – fogalmazott a Mandinernek a zöldpárti politikus. Párttársa, Ikotity István szintén méltatlannak tartja Orbán mondatait. Az LMP-s politikus szerint a miniszterelnök mondataival egy olyan csoportot képviselt, ami nincs is mögötte. Ehhez a véleményhez csatlakozott aztán Fodor Gábor is.

A jobbikos Hegedűs Lorántné keze „a Fidesz által államvallássá tett” korrupciótól viszket, frakciótársának, Szávay Istvánnak pedig „attól a gátlástalan hazudozástól, amit a kormányzat az elmúlt hetekben folytat”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/111004