Magyar Péter úr figyelmébe: valós politikai teljesítmény nélkül, világmegváltást ígérő retorikával még senki nem lett miniszterelnök

2024. szeptember 06. 12:33

A belpolitikai örvények után viszont foglalkozzunk azzal, ami valóban fontos a magyar jövő szempontjából. Három fő csapásirány a következő hónapokra.

2024. szeptember 06. 12:33
null
Constantinovits Milán

(Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert)

A túlnyújtózkodó nyár még nem ért véget, úgy tűnik, a hőség az őszre is áthúzódik. Hasonlóképp a hazai politika is izzott az előző hónapokban, és az előttünk álló időszak szintén forrónak ígérkezik.

Röviden felvázolva: elmaradt a baloldal által áhított földindulás.

Sem az EP-, sem az önkormányzati választáson nem termett neki sok babér. Brüsszelben marginalizálódott az óellenzék jelenléte, a Momentum lenullázta önmagát, a Demokratikus Koalíció az érdektelenség küszöbére került. Ráadásul Orbán Viktor remélt elszigetelődése is hiú ábránd maradt,

a miniszterelnök fogta magát, és létrehozta az EP harmadik legnagyobb frakcióját.

Az önkormányzati ellenforradalom is elnapolódott. A statisztikai hibahatáron megnyert főváros pedig azt mutatja, hogy az öncélúan autó­ellenes és a közbiztonságot hanyagoló városvezetés semmiféle elsöprő lakossági igényt nem tud maga mögött. Tegyük hozzá, még el sem kezdődött az új ciklus, a DK-nak már a startvonalon sikerült összehoznia az utóbbi évek legnagyobb önkormányzati korrupciós botrányát Óbudán.

A teljes belpolitikai tájképhez szót kell ejteni az utóbbi időben magas hullámokat vető utcapolitizálásról is. Sokat elárul ugyanis az ellenzék erőtlenségéről 
a tény, hogy

közfigyelemre érdemes tevékenységet csak a parlamenti mandátummal nem bíró, tavasszal gründolt Tisza Párt villantott fel.

Kérdés természetesen, hogy időszakos indulatból és szakadatlan önfényezésből építhető-e bármiféle tartós politikai formáció. A Bajnai Gordontól Márki-Zay Péteren át Jakab Péterig húzódó ellenzéki messiásjelöltek sora és sorsa arra világít rá, hogy valós politikai teljesítmény nélkül, világmegváltást ígérő retorikával még senki nem lett miniszterelnök.

Csak egy jól-rosszul öregedő báb az ellenzéki panoptikumban.

A belpolitikai örvények után viszont foglalkozzunk azzal, ami valóban fontos a magyar jövő szempontjából. Három fő csapásirány a következő hónapokra. 

Egy: tudatosítani kell, hogy az ukrajnai háború nem a mi háborúnk, a mesterségesen életben tartott vérengzésnek véget kell vetni. Itt nem lehet mást képviselni, csak a teljes békepártiságot.

Kettő:

továbbra is prioritás a nemzeti önrendelkezés fenntartása.

A német energiaválság, a meg nem szűnő migráció és az amerikai választás határozza meg a kontinens következő évtizedeit, és itt a magyar mozgástér kiküzdése kulcsfontosságú. A konnektivitás stratégiája pedig kéznél van.

Három:

a normalitás védelmében vissza kell utasítani a párizsi genderabszurdot és az annak normalizálására való mindennemű nyugati kísérletet.

Ezekkel kell foglalkoznunk, ezek az igazán húsba vágó kérdések, nem az újabb és újabb pótmegváltók tündöklése. A kutya ugat, a karaván halad. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. szeptember 13. 22:25
Ennél a hazug, nárcisztikus, óriási szêlhámos, Poloska Péternél, bárki megfelelőbb miniszterelnök lenne!
rizotto
2024. szeptember 08. 02:49
"Magyar Péter úr" Úr ??? Nem az! Egy gátlástalan, pszichopata, kötekedő, részeges, agresszív, hazudozó szarházit ismertünk meg az elmúlt hónapokban.
kelemikes-2
2024. szeptember 06. 22:29
Szájer a csatornán,a csatornának nincs nincs vége... képmutatással vádolták a Fideszt, mondván, hogy miközben a párt a keresztény értékek fontosságát hangoztatja, tagjai ismételten szexbotrányba keverednek. (Szájer mellett felmerült Borkai Zsolt korábbi győri polgármester, Kaleta Gábor volt perui nagykövet és Fohsz Tivadar volt XVII. kerületi alpolgármester neve is).[26][27] A külföldi sajtóban főleg azt emelték ki, hogy a szexbotrányba keveredett Szájer annak a Fidesznek az alapítója, amely magát keresztény-konzervatív pártként meghatározva jelentősen korlátozza a homoszexuálisok jogait. !Melegpartikra járt és pornóoldalakra is felkerült Bese Gergő plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit!
masikhozzaszolo
2024. szeptember 06. 20:26 Szerkesztve
Na, akkor még egyszer ugorjatok neki. Melyik párt kapta a legtöbb szavazatot a lengyeleknél? Na és az adta a miniszterelnököt ? Ne kelljen már ilyen evidens dolgokat rápirítani valakire. Felmondjátok a sablon szöveget, aztán mennyi ideig nem volt kormánya Németországnak? Kétszázvalahány napig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!