Nem szabadul Magyar Péter a luxusbotrányoktól: nem csak magának, hozzá közel állóknak is intézhetett „VIP-ellátást” a Magyar Nemzet szerint, a politikus mindenkit feljelent

2024. szeptember 06. 09:17

A témában a TISZA Párt közleményt is küldött a Mandiner szerkesztőségének.

2024. szeptember 06. 09:17
Magyar Péter, diszkóbotrány, fotó: Nyitókép: Képernyőfelvétel

Nyitókép: Képernyőfelvétel Magyar Péterről a diszkóbotránya napjáról.

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: Magyar Péter a saját, kórházjáró turnéján zavaros mondatokkal ismerte be, jogosult volt „VIP” kórházi ellátásra. Akkor a Magyar Nemzet kérdésére, miszerint Magyar kért-e valaha VIP-ellátást, azt felelte, soha. „Volt erre jogosultsága?”, a Tisza Párt elnöke zavarosan válaszolt:

Nem, nem volt. Hát nyilván a feleségem okán volt, igen”

– ismerte be Magyar (az erről készült vidó cikkünk végén tekinthető meg).

Takács Péter államtitkár Magyarnak: „A luxus, a kivételezettség, a VIP-élmény bűvöletében élsz”

Megírtuk azt is: miután Magyar Péter közösségi oldalán találkozóra hívta az egészségügyért felelős államtitkárt, a felhívásra kommentben reagált Takács Péter, aki közölte, 

különösen nagy pofátlanságnak tartja, hogy éppen Magyar Péter hergel VIP-ellátást emlegetve, miközben ő maga számtalanszor követelt magának és az ismerőseinek VIP-ellátást a volt feleségére hivatkozva.

 „Ha valaki szakértője a VIP-életérzésnek, az éppen te vagy! Nem is olyan rég még pontosan te voltál az, aki minden egyes alkalommal VIP-ellátást követelt ki magának, rokonainak, barátainak – erre akkor egy miniszter asszony férjeként feljogosítva érezted magad. 

Ezt bizonyítják a velem és más kórházigazgatókkal történt üzenetváltásaid, amiket bármikor készséggel a nyilvánosság elé tárunk” 

– írta Takács Péter államtitkár.

Hozzátette: „Amikor úgy gondoltad, hogy megteheted, éltél is a lehetőséggel gátlástalanul! Tudom, hogy kínosan próbálod eltagadni a nyilvánosság előtt, de ez az igazság: a luxus, a kivételezettség, a VIP-élmény bűvöletében élsz. A kórházak ellen indított hecckampányod is csak azt a célt szolgálja, hogy eltereld a figyelmet a rongyrázó életviteledből fakadó botrányokról.

Ezt is ajánljuk a témában

Újabb tényekkel szembesítették Magyart

Magyar Péter „VIP-ellátásos” botránya azonban itt nem ért véget. Pénteki cikkében újabb tényekkel szembesítette a Magyar Nemzet a Tisza Párt elnökét. A lap birtokába jutott információk szerint ugyanis Magyar Péter számos, hozzá közelálló személynek is intézhetett „VIP-ellátást”.

A portál cikkében rokonokat, nagyszülőket is említ, akiknek a lap információi szerint a politikus akár fekvőbetegellátást is intézhetett, noha az egyik ilyenhez a Magyar Nemzet szerint külön parancsnoki engedély szükségeltetik a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumában, „amelyet Magyar az utóbbi napokban, az egészségügy ellen indított hecckampányában csak VIP-részlegként emlegetett” – írja a lap.

Kérdéssel fordultunk a Tisza Párthoz és Magyar Péterhez

Arra voltunk kíváncsiak, Magyar Péter valóban intézett-e „VIP-ellátást” rokonainak, szüleinek, nagyszüleinek? Kérdésünkre a Tisza Párt az alábbi választ adta:

Tisza Párt, válasz, VIP-ellátás Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép

A Tisza Párt által linkelt bejegyzés itt olvasható:

Magyar Péter poszt, VIP-ellátás Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép/Magyar Péter Facebook-oldala

A párt válaszában említett közleménye pedig az alábbi:

Tisza Párt, közlemény, VIP-ellátás Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép

Magyar Péter nyilatkozatát arról, jogosult volt-e „VIP” kórházi ellátásra, itt nézheti vissza: 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ubulka57-2
2024. szeptember 07. 15:07
1.) Tényleg külföldre kellett kísérni a feleségét, vagy ő akart menni? 2,) Ki és mikor engedélyezte a családtagok, rokonok és ismerősök kezelését az illetékes körház helyett a Honvéd Kórház bármelyik részlegén? 3.) Miért nem mentek magánorvoshoz? Nem tudták megfizetni?
2024. szeptember 06. 22:37 Szerkesztve
Peti, vedd már észre, hogy veled nem is az az igazi baj, hogy mi mindent követtél el, hanem az, hogy rólad el lehet hinni, hogy akármilyen disznóságot is képes lennél elkövetni. Azaz a bizalom maradék nélküli hiánya, az ami nálad sokat nyom a latban, hogy finoman fejezzem ki magamat.
Skywalker_bp
2024. szeptember 06. 15:16
@Darthvader - ti tényleg ennyire pánikoltok? Hogy már Darthvader néven kérdeztek fel? Elfelejtettétek hogy Yoda a mesterem? Rossz nicket választottál öreg. Mert én nem az Erô sötét oldalán állok.
Skywalker_bp
2024. szeptember 06. 15:12
Bese Gergô atya ügy - a Bohár fenekére nézett 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!