Perintfalvi Rita átlépett minden határt – most már tényleg csak szégyenkezni tudunk miatta

2023. október 03. 19:58

Ha valaki azt érzi, hogy szégyen magyarnak lenni, az jobban teszi, ha először a saját lelkében kezd alapos nagytakarításba. Utána beszélhetünk.

2023. október 03. 19:58
null
Vágvölgyi Gergely
Mandiner

„Magyarországról jönni szégyen!”visítja világgá a hagyományos baloldali lózungot Perintfalvi Rita. Most ő az ügyeletes „magyarországróljönniszégyen”-kiabáló; döbbenetes, de mindig akad arrafelé valaki, aki magára vállalja ezt a kissé hazaárulónak feltűnő szerepet jobboldali kormányzás esetén. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Perintfalvi Rita

Facebook

Idézőjel

Vajon, hány magyar honfitársunk érzett már hasonlóan?

Amikor a baloldali-progresszív elitek uralkodnak, akkor valahogy mindig minden nagyon rendben van, függetlenül a valóságos helyzettől. A naiv szemlélődőben még az a benyomás is kialakulhat, hogy egyszerű pártos érdek áll Perintfalviék sirámai mögött, de ezt persze érdemes elhessegetni, hiszen amíg jobboldali ember csak propagandista lehet, ők tényleg ÚJSÁGÍRÓT termelnek ki maguk közül;

míg a jobbos szavazó megtévesztett és manipulált, addig a balos mindig jól tájékozott, elemző beállítottságú és megfontolt;

míg a jobboldal gondolattalan és mucsai, a baloldal csupa értelmiség és szellemi magaslat. Minden más, ezzel ellentétes benyomás hallucináció lehet csupán, esetleg, már megint: propaganda eredménye.

No, de vissza az ügyeletes szégyenkezőhöz, aki miatt inkább nekünk van mit szégyenkeznünk. (Katolikus testvéreimmel például azért is, mert láthatóan nem imádkozunk érte eleget.) 

Perintfalvi Ritának külföldön járva már rögtön az első(!) gondolata az, hogy Magyarországról érkezni szégyen, 

hátborzongató állítását pedig azzal indokolja, hogy átlépve a határon mindenkinek (de mindenkinek ám, egyetlen külföldi sem kivétel!) Orbán Viktor jut eszébe, ha meghallja azt a szót, hogy „Magyarország”, s még azok a „bűnök” is, amelyeket a miniszterelnök „Európa ellen jelenleg elkövet”. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy nem úgy táncol, ahogyan keresztényellenes liberálisék fütyülnek – ez volna tehát a „bűn” azonosítása amolyan progresszív-feminista-szakadár-„katolikus” módra. 

Furcsa: amikor én utoljára külföldön jártam, amint kiderült, honnan érkeztem, lelkesen beszéltek nekem arról, hogy a családpolitikánk lenyűgöző, hogy bátor álláspontot képviselünk, amikor szembe merünk úszni az árral, hogy irigykednek, amiért van érdemi nagyságú, a konzervatív értékeket valló párt a választási lehetőségeink között, hogy merünk még hazafiak lenni és nem engedjük gyermekeink agy- és lélekmosását sem. Oké, ez mondjuk életvédő konferencia volt, olyan emberek véleményét hallgattam meg hazánkról tehát, akik hisznek a család intézményében és jelentőségében, akik szerint az emberi életet a fogantatástól a természetes halálig védeni kell – akik hisznek Istenben és tudják, mit tanít a Biblia.

Nagyon más társaság, mint amilyenekkel a jelek szerint Perintfalvi érintkezik. 

Olvasva főhősünk utálattól eltorzult írását, eszembe jutott az a derült nyári pillanat, amikor a HVG Szigeten forgatott kisvideója furcsa liberális önleleplezésre sikeredett. Francesca Rivafinoli meg is énekelte a Mandineren, hogy a portál által közreadott anyagban a külföldi fesztiválozók egy jelentős része nem tudta, ki az az Orbán Viktor (szükségképpen másra asszociált, ha meghallotta hazánk nevét), egy része pedig átlátott a szitán és rögtön arról beszélt: a nyugati fősodratú média állítja be valamilyennek, de hát ugye ebből még nem következik, hogy valóban ő a patás... 

Ezt is ajánljuk a témában

Amit külföldről bulizni ideérkező fiatalok azonnal levágtak, azt tanult teológusunknak hosszú évek alatt nem sikerült. Ő még mindig nem jött rá, hogy azok, akik külföldön a Magyarország=Orbán Viktor=jajjdenincsdemokrácia=jujjmindenrosszarrafelé egyenletet bírják felmondani, azok döntően a brutálisan egyoldalú, a kiegyensúlyozott tájékoztatást legfeljebb csak hallomásból ismerő, azt véletlenül sem gyakorló, önös politikai céljait szolgáló (hogy, hogy nem: baloldali-liberális) sajtóhevület áldozatai.

Márpedig a jelenlegi nyugati sajtó a vélemények pluralitását csak apró nyomokban tartalmazza. Egyre jobban hasonlít a keletire. 

Szóval, ha olyanokkal találkozunk külföldön, akik szerint Magyarország vérciki és rossz hely, jó esély van rá, hogy olyasvalakikbe futottunk bele, akiknek tájékozottsága nem haladja meg a Frakfurter Allgemeine Zeitung, a BBC és a CNN bűvkörét.

Nyilván, a 444-Telex-HVG bermuda-háromszögében felfújt buborékból még úgy is tűnhet, hogy szégyellnivaló magyarnak lenni, de azért szögezzük le: nekik a nemzeti identitás akkor is vérciki, ha a miniszterelnököt nem Orbán Viktornak hívják. 

Ők elsősorban budapestiek, meg európéerek, meg elembétékúk, meg akármi, bármi, csak magyarnak ne kelljen lenni, mert az így is, úgy is kínos érzéseket indít el bennük.

Szóval azt a jelenséget, amit Perintfalvi olyan utálattal körbeírt, nem „a 13 év” teszi, hanem az a nihilista és identitásromboló buborék, amit jó nagyra fúj a progresszió. 

Eközben a valóság az, hogy magyarnak lenni olykor nehéz, de mindig szép hivatás. A hazánk gyönyörű, van mondanivalónk a világ számára, ahogy példaadásból sem állunk rosszul, és folyamatosan teszünk le látványos, világraszóló teljesítményeket az asztalra.

Ha valaki azt érzi, hogy szégyen magyarnak lenni, az jobban teszi, ha először a saját lelkében kezd alapos nagytakarításba,

mert arra, hogy bekapcsolódjon közös feladataink elvégzésébe, csak azután lesz alkalmas.

(Nyitókép: képernyőfotó Perintfalvi Rita TEDx-előadásából) 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Mi mozgat titeket? A tagadás ősi szelleme, mint Lucifert? Valószínű, hogy a puszta rombolás a cél, mert az viszonylag könnyű. Építeni már nehezebb.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hegedűs Imre
2023. október 05. 13:31
'Furcsa: amikor én utoljára külföldön jártam, amint kiderült, honnan érkeztem, lelkesen beszéltek nekem arról, hogy a családpolitikánk lenyűgöző, hogy bátor álláspontot képviselünk, amikor szembe merünk úszni az árral, hogy irigykednek, amiért van érdemi nagyságú, a konzervatív értékeket valló párt a választási lehetőségeink között, hogy merünk még hazafiak lenni ' Madarat tolláról... Kérdés, ki mit ért 'bátor álláspont' alatt. Éppen tegnap beszélt egy Svédországban élő írónő arról hogy nem győzi magyarázni ott hogy miét viselkedik Orbán Viktor úgy, ahogyan...
Hegedűs Imre
2023. október 05. 13:25
'a családpolitikánk lenyűgöző' Nos, kérdés, hogy mit tud arról a mai magyar családpolitikáról az, akit az lenyűgöz: https://444.hu/tldr/2017/12/04/ketteszakadt-a-magyar-csaladpolitika-a-tehetosebbekre-ontik-a-penzt-a-szegenyebbeket-egyre-inkabb-magukra-hagyjak Ebből a cikkből látszik hogy minél több a jövedelem, annál több a támogatás.
Vladiszláb
2023. október 04. 15:05
Én sokáig mozogtam ballib közegben ismerem őket. Többségüket nem lenne szabad szájkosár és póráz nélkül közösségbe engedni.
nempolitizalok-0
2023. október 04. 12:37
Most mit mondjon, a ballibsik etetik. Nem kell vele foglalkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!