Félmilliárdos megbízást nyert Gajdáéktól a korrupciógyanús ügyekben érintett baloldali háttérember érdekeltsége

2022. március 30. 15:37

A több, közelmúltban nyilvánosságra került baloldali korrupciógyanús ügyben is érintett Patek Gábor, a kispesti polgármester bizalmasa igazgatósági tag a Kispesten óriási összegű szerződést nyert cégben.

2022. március 30. 15:37
null

Nagyjából félmilliárd forint értékű beruházást nyert el az MSZP-s Gajda Péter polgármester által vezetett Kispesti Önkormányzattól Patek Gábor, a korrupciógyanús ügyekben érintett baloldali háttérember – közölte a Magyar Nemzet. Patek, aki korábban Gajda Péter kabinetfőnökeként dolgozott és az MSZP-s politikus közvetlen bizalmasa, az elmúlt időszakban több baloldalt érintő kétes ügyletben betöltött szerepe miatt vált hírhedtté.

Patek és a baloldal gyanús ügyletei

Patek Gábor neve először 2019 nyarán vált ismertté, amikor 2019-ben

A napokban pedig beszámoltunk róla, hogy egy az „Anonymusként” emlegetett álarcos alak által közzétett videóban Patek Gábor és üzlettársa milliós összegekről beszélget, és nagy mennyiségű készpénzt pakol papírzacskókba. A közelmúltban több baloldalt érintő kérdéses ügyet nyilvánosságra hozó álarcos alak korábbi videójában pedig arról beszélt, hogy Patek a III. kerületi baloldali vezetésű önkormányzat körüli korrupciógyanús ügyletekben is érintett.

Patek Gábor neve elhangzik azon a felvételen is, amelyen arról beszélnek, hogy miből finanszírozza a baloldal a párbeszédes Szabó Tímea kampányát, és egy másik felvételen ő maga jelenti ki a zuglói parkolási üggyel kapcsolatban: „Az annyira bitang, hogy igaz!”. Patek egyébként arról is ismert, hogy ő szervezte Karácsony Gergely főpolgármester kampányát az ellenzéki előválasztáson. Az ellenzék azóta is hallgat az Anonymus által nyilvánosságra hozott baloldali politikusokat érintő ügyekről.

Óriási összegű megbízást nyert el Gajdáéktól Patek érdekeltsége

A Magyar Nemzet most szerint régi kispesti kapcsolatok továbbra is jól jövedelmeznek a balodali háttérembernek, 2021 júniusában ugyanis a BPT BEST Zrt, nyerte el Kispesten kormányzati Egészséges Budapest programból, tehát közpénzből finanszírozott helyi egynapos sebészet kialakítására vonatkozó megbízást. Ennek a cégnek egyik igazgatósági tagja pedig épp a kerületet vezető Gajda Péter bizalmasa, Patek. A megbízás összértéke nagyjából félmilliárd forint.  

A támogatási összeget a kormány által finanszírozott Egészséges Budapest Program keretében kapták Gajdáék, egynapos sebészet kialakítására a Kispesti Egészségügyi Intézet harmadik emeletén. A beruházásról szóló hivatalos dokumentum szerint a kedvezményezett, vagyis a kispesti önkormányzat a 2021. március 18- án elindított közbeszerzési eljárás nyertesével – a BPT BEST Zrt.-vel és a J-H KLÍMA Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel – 2021. június 11-én kötött vállalkozási szerződést, összesen 509 439 284 forint összegre.

A kormány a támogatást 2020-ban biztosította, és 2021-ben már meghosszabbították. A kivitelezés időtartama a munkaterület átadásától számított nyolc hónap. A Magyar Nemzet információi szerint fejlesztés még nem látszik, de az önkormányzat már határidő-módosítást kezdeményezett.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2022. március 30. 18:58
Úgy néz ki, Budapest több kerületében időszaki önkormányzati választások lesznek! ;)
Takagi
2022. március 30. 17:34
Mi f.. folyik az országban, hogy ezek a bűnözők arcátlanul virulnak. Meddig lehet ezt tenni? Az embereknek nagyon tele van a tökük, hogy a szélsőbalosok tombolnak az országban, úsznak a kokóban és a pénzben.
Bitrex®
2022. március 30. 17:31
Pfej, de szép proli csapat a képen!
nempolitizálok
2022. március 30. 17:28
Van olyan kerület, ahol NEM lopmak a ballibsik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!