Karácsony nyári kampányát is a kenőpénzbotrányba keveredett baloldali háttérember intézte (VIDEÓ)

2022. március 22. 09:50

Karácsony Gergely nyári előválasztási kampányát az a Patek Gábor szervezte, aki a baloldali vezetésű III. kerületi korrupciós botrány egyik főszereplője – derült ki Anonymus legfrissebb videójából.

2022. március 22. 09:50
null

Beszédes dokumentumokat (leveleket, számlákat) hozott nyilvánosságra kedd reggel az álarcos alak. Ezekben többek között az áll, hogy Patek Gábor tevékenyen vett részt Karácsony Gergely főpolgármester tavaly nyári kormányfőjelölti kampányának a szervezésében. A városvezető októberben végül visszalépett Márki-Zay Péter javára.

Patek neve ugyancsak az Anonymus-videókból lehet ismert. Néhány napja mutattak be egy videót arról, hogy a DK-s vezetésű Óbuda korrupciós pénzeit hogyan osztják vissza. A képsorok szerint a kispesti szocialista polgármester, Gajda Péter korábbi kabinetfőnöke és egy ismeretlen férfi egy autóban ad és vesz át pénzkötegeket. A felvételen látható, ahogy a pénzt papírzacskóba teszik. Kettejük beszélgetéséből pedig arra lehet következtetni, hogy további összegek várhatók.

Az érintettek, így a III. és a XIX. kerületi önkormányzatok, Patek, valamint Óbuda országgyűlési képviselőjelöltje, Szabó Tímea nem reagált a Mediaworks Hírcentrum megkeresésére.

Plakáthelyek, jutányos áron

Visszatérve a legfrissebb videóra és az abban bemutatott dokumentumokra, egy 2021. augusztus 26-i e-mail szerint Patek a Key Price Kft. nevében eljárva kért ajánlatot és elérhető felületlistát száz óriásplakát elhelyezésére. Patek azt írta, hogy megrendelőként a Párbeszéd Magyarországért Pártot tüntessék fel, ám felhívta a figyelmet arra, hogy a végfelhasználó a 99 Mozgalom lesz, „amely jelenleg nem jogi személy”.

A 99 Mozgalom azt követően bontott zászlót, hogy tavaly májusban kiderült, Karácsony lesz az MSZP, a PM és az LMP közös miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztási procedúrán. Ugyan a 99 Mozgalom szervezte az újabb kampányt, az azonban a Mandiner.hu többszöri megkeresésére sem derült ki, mekkorára hízott a kampánybüdzsé.

Az üzlet meg is valósult, hiszen Anonymus az erről szóló számlát is mellékelte. A JCDecaux Hungary Zrt. által kiállított bizonylat szerint a 123 hirdetési felületért mindössze 5,2 millió forintot kellett fizetni, hiszen az 51 millió forintos árból a Key Price Kft. közel 46 millió forint engedményt kapott.

Nyitókép: Facebook 

 

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drom176
2022. március 22. 23:44
Moslék.... még lopni is amatőr modon lopnak!
M.K.R.
2022. március 22. 14:17
Karácsonyt ki váltja az új főpolgármester megválasztásáig, ha őt vezetőszáron viszik el?
Gullwing
2022. március 22. 10:45
Tolvajok a balloldalon.
Kristály
2022. március 22. 10:21
Langal a gatya, langal a bugyi . Kedves ellenzéki szavazok ne tömjétek tovább ŐKET nem érdemlik meg . A jóságot csak megjátszák , sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!