Az óbudai DK-s önkormányzat beszállítóiról beszélt Anonymus az új videójában

2022. március 16. 17:45

Az álarcos figura által megnevezett Fischer László az óbudai DK-s polgármester, Kiss László feleségének üzlettársa.

2022. március 16. 17:45
null

Új videóval jelentkezett Anonymus, a rejtélyes álarcos figura, aki korábban a Városháza-botrány kapcsán is fontos információkat tárt a nyilvánosság elé. A reggeli videóban három személyt nevezett meg Anonymus: Fischer Lászlót, Deák Róbertet és Patek Gábort, akikkel kapcsolatban a Mediaworks Hírcentrum végzett egy kutatást.

A Hírcentrum számos kapcsolatot talált közöttük. Fischer Lászlónak és Deák Róbertnek van egy közös vállalkozása, amit a 2019-es önkormányzati választás után nem sokkal hoztak létre. Az RF Production Hungary Kft. névre hallgató vállalkozás leginkább reklámügynökségi feladatokat lát el, és több megbízást is kapott a Kiss László-féle DK-s óbudai önkormányzattól.

A kft 2019 végén több mint tízmillió forint értékben szállított különböző reklámanyagokat az óbudai önkormányzatnak: bögréket, poharakat, tollakat, jegyzetfüzeteket, szórólapokat és hasonlókat. Az önkormányzati üzemeletetésben álló Óbudai Kulturális Központ körülbelül tízmillió forintért rendelt műsorfüzeteket az RF Production Hungarytől. Az Opten adatbázisa szerint a cég 2020-ban már jóval nagyobb, 141 millió forintos forgalmat bonyolított.

Fischer László azonban nem csak Deák Róberttel, hanem Kiss László polgármester feleségével, Polyák-Kiss Ágnessel is üzemeltet egy vállalkozást, a Sight-Tech Hungary Kft-t. Vagyis: a Kiss vezette önkormányzat milliós önkormányzati megbízásokkal halmozta el a polgármester felesége üzlettársának cégét.

Azt még nem sikerült tisztázni, hogy Fischernek és Deáknak pontosan milyen kapcsolata van a harmadikként említett Patek Gáborral. Patek korábban Kispest szocialista polgármestere, Gajda Péter jobbkezeként vált ismertté, ugyanis az ő neve is előkerült azokon a Lackner Csaba-féle, a XIX. kerületi önkormányzat korrupciógyanús hangfelvételeken, amik 2019-ben kavartak nagy botrányt.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. március 17. 16:37
érdemes volna még keresgélni...
files32
2022. március 17. 06:43
Sokat kell még tanúlni az ellenzéknek, hogy az ERESZes botránykat megközelítsék.
pollip
2022. március 16. 21:07
Kedves mandi! Előbb is szólhattatok volna, mielőtt sok embernek felturbózzátok az agyát. A végeredményt majd meglátjuk. Nem vagyok bizakodó.
fogas paduc
2022. március 16. 19:15
A libsi korupció miatt kapunk majd egy 7. cikkelyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!