Anonymus három kerület ügyeiről fogja lerántani a leplet

2022. március 16. 08:41

Az újabb botrány egyik főszereplője Patek Gábor, Gajda Péter kispesti polgármester bizalmasa – számol be a Mediaworks–Hírcentrum.

2022. március 16. 08:41
null

Anonymus nem szegte meg a szavát, ismét jelentkezett – számol be a Mediaworks–Hírcentrum alapján a Magyar Nemzet.
Néhány napja kerületi politikusokat érintő leleplezést ígért, mai videójában pedig sejtelmesen három olyan személyt ajánlott az újságírók figyelmébe, akik feltehetően fontos szereplői lesznek az előttünk álló „izgalmas” napoknak.

Következik a III., a XVIII. és a XIX. kerület

„Kiindulásként Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve a III., a XVIII., és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogok beszélni” – fogalmazott Anonymus, ám bővebb információkkal nem szolgált az ügyről. A három személy közül egyértelműen Patek Gábor az, akinek a személyével a sajtó korábban már foglalkozott. Ő ugyanis 2020-ig a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője volt a kispesti önkormányzatnál, ám szerepe jóval túlmutatott ezen. Patek tulajdonképpen Gajda Péter jobb keze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott. Patek nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken

Lackner Csaba helyi önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

Lackner egyebek mellett arról beszélt, hogy 2016-tól közeli munkakapcsolatba került és együtt „dolgozgatott” Gajda Péter végrehajtójával. Azzal is eldicsekedett, hogy Patek Gábor mellett Somogyi László üzletemberrel és Guzmics Zsomborral is szorosan együttműködött. Somogyi a kispesti önkormányzati pályázatokon rendszeresen nyert el komolyabb megbízásokat, úgy, hogy felesége eközben önkormányzati képviselőként tevékenykedett. Guzmics pedig a kerületi építéshatóság vezetője volt, nevét szintén több korrupciógyanús üggyel hozta összefüggésbe Lackner Csaba.

Korábban két ügyben jelentkezett

Jól mutatja Patek Gábor befolyását, hogy a hangfelvételeken úgy említették, mint aki bármit el tud intézni az önkormányzatnál. Gajda bizalmasa abban is jó volt, hogy a lebontásra, értékesítésre ítélt önkormányzati ingatlanokból kirakják a kiszolgáltatott, szegényebb bérlőket.

Anonymus a mostanin kívül két üggyel jelentkezett, először tavaly nyáron

másodszor pedig múlt év végén a fővárosban működtetett „jutalékos rendszer” működését mutatta be. A hatóságok mindkét esetben nyomozást rendeltek el, amelyek jelenleg is zajlanak.

(Fotó: Videa/Anonymus)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2022. március 16. 15:07
amióta tüttő olyan ízlésesen kilovagolt a tenger habjaiból és anonymusz egyetlen állításával sem értek egyet, méghogy lopós tolvaj népség lenne az moslék bármely tagja, majdha gyénémeth lovagol kia a habokból
Frutti
2022. március 16. 11:40
vannak olyan kerületek, ahol nem elég ügyesek a vezetők és vannak olyanok ahol nagyon ügyesek, mindenkinél ügyesebbek...elképzelhetetlenül ügyesek...
Abiondi
2022. március 16. 10:11
Nem találtam el a kerületeket, de ezek sem rosszak! :) A kispesti különösen érdekes lehet!
cutcopy
2022. március 16. 10:09
Szarnak rá..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!