Baloldali háttérember a zuglói parkolási korrupciós ügyről: Az annyira bitang, hogy igaz

2022. március 29. 14:00

Új felvétellel jelentkezett Anonymus, amelyben Patek Gábor baloldali háttérember azt mondja a parkolási ügy kapcsán: reméli, „szerzett pár pirospontot” a DK-nál, amit „kápéra válthatunk”.

2022. március 29. 14:00
null

Az Anonymus új videójában, miután hangsúlyozta, hogy a baloldali médiumok közül senki nem foglalkozott Szabó Tímea hétvégi ügyével, ismét a baloldal korrupciós viszonyait mutatja be, szó esik egy újabb több milliárdos ügyletről, a főszereplő pedig megint Patek Gábor, a baloldal jól informált háttérembere. A felvétel elején beszélgetőtársa Patek Gábort a közelmúltban kirobbant zuglói parkolási botrányt hozta szóba.

„Az elég bitang” – fogalmazott. 

Az annyira bitang, hogy az igaz”

– felelte Patek, aki a jelek szerint tudott arról, hogy mi történt Zuglóban.

Miről is van szó? 

A szóban forgó baloldali politikusokat érintő vesztegetési botrány Fuzik Zsolt vádalku keretében tett vallomását követően robbant ki. A fiktív számlázási ügyben meggyanúsított üzletember a nyomozók előtt terhelő nyilatkozatot tett Tóth Csaba és Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselőkre, Horváth Csaba zuglói MSZP-s polgármesterére nem utolsó sorban Baja Ferencre, aki Karácsony Gergely főpolgármester informatikai főtanácsadója.

Tóth és Horváth a zuglói parkolási cég, a SIS Parking Kft. nyereségéből több mint negyedmilliárd forintot zsebelhetett be, míg Molnár és Baja azért kért pénzt, hogy ne támadják meg SYS IT Services Kft. és a BKV között kötött informatikai szolgáltatásokról szóló 19 milliárd forintos szerződést. Fuzik vallomása szerint Molnár 40, Baja pedig 30 millió forint kenőpénzt kapott.

Fuzik egyébként vállalta a hazugságvizsgálatot is, a poligráf szerint a férfi igazat mondott amikor a vesztegetési ügyekről beszélt.

Az ügy érdekessége – amire kedd reggeli bevezetőjében Anonymous is utalt –, hogy Hadházy Ákos, a baloldal zuglói jelöltje nyilvánvalóan tudott a zuglói korrupciós bűncselekményekről, hiszen még mielőtt a botrány kirobbant volna, arról írt a közösségi médiában, hogy létezik egy parkolási ügy, amelyben baloldali többségű önkormányzatok érintettek. Ráadásul Hadházy volt számolt be először a Horváth Csaba jelenlegi zuglói polgármesternél történt házkutatásról is.

Horváth Csaba és az „aranyáras” szoftver

Az új felvételen Patek Gábor és beszélgetőpartnere ugyanis a parkolási botrányt követően a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igen szövevényes jegyautomata-tenderéről kezdett beszélni. Mégpedig azért, mert ez a történet is Horváth Csabához, Molnár Zsolthoz és egy másfél milliárdos – ahogy Patek fogalmazott – „mutyikához” vezetett.

A hanganyag szerint Patek először elmondta beszélgetőtársának, mit gondol egy cégről, amit csak IT Systemként emlegetett, s hogyan alakított ki szoros munkakapcsolatot egy bizonyos Major Attilával. Patek – miközben előadta, miként pöcköltek ki az üzletből egy Marci becenevű férfit – közölte: Majorral azért indultak el a BKK egyébként több milliárdos jegyautomata-tenderén, mert tudták, hogy Majornak van megfelelő szoftvere, mégpedig töredékáron. De ez még önmagában kevés volt a sikerhez. Élt ugyanis egy keretszerződés, amely a Patek által csak T-ként emlegetett vállalat kötött a BKK-val. De innen érdemes szó szerint idézni a baloldali háttérember szavait.

És a Molnár Zsolt, meg a Horváth Csaba volt az, aki az IT Systemen keresztül 1,6 milliárdot – úgy, hogy a T volt a fővállalkozó, az IT-vel meg csak kilapátolták volna alvállalkozóként a pénzt – próbáltak volna lemutyikázni. És ott tartottak, hogy már tulajdonképpen az igazgatótanács döntött”.

Még a sajtót is bevetették

Ezt azonban Patek és Major megakadályozták. Patek elmondása szerint latba vetették valamennyi kapcsolatukat és írattak egy nagy cikket a HVG-vel arról, hogy mutyi van a beszerzés mögött. Az információt aztán más hírportálok mellett lehozatták az Indexen és a Telexen is.

S hogy miért zavarhatta Patekékat ennyire a szocialisták mutyija? Mint a Magyar Nemzet emlékeztet: a fővárosi közlekedési vállalat régóta igyekezett üzemeltetőt találni a jegykiadó automatáihoz. A teendőket egy időben a T-Systems végezte (bizonyára ezt a céget nevezte Patek következetesen IT Systemnek). A BKK tavaly valóban kiírt egy pályázatot az üzemeltetési feladatokra 1,6 milliárd forint értékben, ám a közbeszerzést nyáron visszavonták. Végül decemberben lett gazdája a jegyautomatáknak, mégpedig nem más, mint a Senso-Media Fejlesztő és Szolgáltató Zrt. Ennek a cégnek a vezérigazgatója pedig – a cég honlapja szerint – nem más, mint Major Attila Gábor. Ez a személy minden bizonnyal megegyezik azzal a Major Attilával, akivel Patek Gábor összeállt. A Hvg pedig valóban cikkezett az ügyről.

Pirospontok a DK-nál, amit „beválthatunk kápéra”

Patek Gábor tett egy árulkodó megjegyzést is az ellenzéken belüli viszonyokat érintően: azt érzékeltette, a DK-nál üdvözölték, hogy keresztbe tett az MSZP prominenseinek, és nem utolsó sorban azt reméli, hogy ebből később pénzt lehet majd csinálni.

„Napi szinten bejárásba vagyok (...) Varju Lacihoz, izé.

Hát nem azt mondom, hogy átléptem a DK-ba, de azt mondom, hogy begyűjtöttem most egy-két piros pontot, amit remélem, hogy megint be tudunk majd kápéra váltani

– fogalmazott a baloldal jól informált háttérembere. Mint köztudott, Varju László a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció alelnöke, a volt kormányfő egyik bizalmi embere.

Anonymus új felvételét meghallgathatja itt: 

Kapcsolódó

Autóban pakolják a vélhetően korrupciós pénzeket – Anonymus újabb videóval jelentkezett

Az álarcos azt állítja, a felvételen látható Patek Gábor társával az óbudai megbízásokból visszafelé irányuló pénzekkel számol el. Bővebben...

Az álarcos azt állítja, a felvételen látható Patek Gábor társával az óbudai megbízásokból visszafelé irányuló pénzekkel számol el.

Nyitókép: Videa.hu

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2022. március 29. 16:15
Semmi meglepetést nem okozott Anonymus bejelentése. A bolsi korrupció és tolvalás a gulyáskommunizmus jól bejáratott hagyománya, amit az örökösökre testáltak. Summa summarum a bolsik leglényege a tolvaj korrupt magatartás. Ahova beteszik a seggüket, ott áskálódás, tolvajlás, korrupció, békétlenség van.
Gèbi
2022. március 29. 15:23
Gyomorforgató! De, gondolom a hülyéknek ez még mindig a demokráciát jelenti valójában, hiszen mindenki úgy lop, csal, hazudik ahogy tud. Biztos hogy az emberiség legokosabb kitalációja a "demokrácia" nevű agyrém, elmebetegség?
Aerion
2022. március 29. 15:21
Aki erre a velejéig korrupt, bűnöző, hazaáruló ellenzékre szavaz, EZEK UTÁN, én nem tudom másnak tekinteni, mint nemzetellenségnek. Itt már senki nem védekezhet azzal, hogy én nem tudtam, nem hallottam róla, de azzal sem, hogy félrevezettek. Itt a Mandiner, Magyarországról elérhető bármely internetes portál. Bár 2022 februárjáig egy kezemen meg tudtam számolni, hányszor olvastam orosz oldalakat, onnantól kezdve szinte naponta teszem. Nincs többé mellébeszélés. Ez nem ellenzék, ez a nemzetellenség. Ellenzék a Schiffer, a Mi Hazánk, tán még szanyikapitány is, de a moslék barátaim, a moslék nem ellenzék. Hanem a nemzet ellensége.
nick89
2022. március 29. 15:17
Az ilyeneket egytől-egyig le kellene csuknia az FMB-nek 10-20-40 évre. A NER-nek viszont hasznos idiótákra van szükségük az ellenzéknél. Ezért gyűlölik tisztta szívből MZP-t és ezért vigyáznak gyurcsányira, bármit tett is a múltban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!