Csattanós cáfolat

2023. június 20. 14:20

Hát peche van, Pressman úr.

2023. június 20. 14:20
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete beszédével kezdődött az idei Budapest Pride. Ha jól emlékszem a nagykövet úrnak csaknem egyéves magyarországi tartózkodása alatt arra nem volt érkezése, hogy a magyarság nagy nemzeti ünnepein, amelyek az egész ország szívét megdobogtatják, beszédet mondjon. Hogy éppen az LMBTQ-aktivisták ünnepén kellett ezt csendet megtörnie, az mindenesetre furcsa.

Ráadásul abból az alapállásból kiindulva, mintha Magyarországon bárki is korlátozná az LMBTQ-érzelmű emberek szabadságát, szerelmét.

Ennek pregnáns cáfolata maga a Pride,

ahol korlátozás nélkül az vesz részt, az demonstrálja nemi identitását, aki akarja, noha valószínűleg sokan nem kíváncsiak rá. De legyen. Ahogy az is élő cáfolat, hogy a saját elmondása szerint huszonkettedik házassági évfordulóját férjével ünneplő David Pressman ugyancsak szabadon töltheti be nagyon fontos funkcióját Magyarországon. Bár azzal, hogy ezeket az intim információkat önszántából hozta nyilvánosságra és még az ünnepi beszédében is fontosnak tartotta megemlíteni, kicsit úgy tűnik, mintha olyan országot képviselne, ahol domináns az övéhez hasonló szexuális kultúra. Ez persze egyáltalán nincs így, az LMBTQ-aktivisták a tengerentúlon is a társadalmi kisebbséghez tartoznak.

(...) De hogy a harmadik cáfolatot se felejtsem el, Pressman úr biztosra vette, hogy beszédét nem fogja publikálni a kormányközeli média. »Ami egészen biztosan nem fog megtörténni, az az, hogy bármelyik, a kormány által fogva tartott és ellenőrzött médium teljes egészében publikálja ezt a beszédet.« Hát peche van, Pressman úr. A Magyar Nemzet például szó szerint, változtatás nélkül közölte a nagykövetség által leadott szöveget.”

***

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Manfred01
2023. június 21. 19:51
Presswomen (höhö)
bogyo1
2023. június 21. 16:34
Azon is elgondolkoztató, hogy egyedül ezt a köcsög amerikai nagykövetet ismerjük név szerint...!? Vagy valaki tudja ki a horvát, olasz, kínai, orosz,.....stb konzul? Miért kell ezeknek a hányinger amerikaiaknak mindenhol belepofázni a másik ország belügyeibe..!
Advocate
2023. június 21. 13:51
Davidova Presswoman!
amca
2023. június 21. 10:44
Présember. Megjegyzem a birodalmi szovjet tisztességesebb vóóót. Az adta a gast, oilt, vasat,aluminiumot, áramot. Vitte az almát,húst, timföldet,meg amy volt. Csere-Bere. Ma sem tudjuk ki baxot rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!