Esetünkben ez szinte mindegy is, maradjunk hát egyelőre abban, hogy egy abszurd közegben mindez lehetséges, nem elképzelhetetlen. Mármint hogy vége az összevissza hegedülésnek, La Fontaine és Szabó Lőrinc átírva, az Európai Bizottság jóváhagyta, a darált tücsök a vele szövetséges lisztkukaccal együtt mehet a levesbe. Pontosabban egyelőre a pékárukba és a tésztákba, követve ezzel a hányatott sorsú európai vándorsáskát.
Még pontosabban, mostantól a tücsköt őrleményként sűrítő- és kötőanyagként belekeverhetik gabonaszeletekbe, kekszekbe, szószokba, feldolgozott burgonyatermékekbe, levesporokba és… igen, csokoládéba is.
Öröm az ürömben, hogy egyelőre csupán darálva, így az szinte kizárt, hogy a csokoládéban mogyoró helyett egy komplett egész állatra bukkanjunk.”