Jóváhagyta az Európai Bizottság: jöhet a lisztkukac és a darált tücsök az élelmiszerekbe

2023. január 22. 15:35

Pékáruban és tésztákban lehet velük találkozni.

2023. január 22. 15:35
null

Eddig csak az európai vándorsáska és a lisztkukac szerepelt a listán, mely azokat az alapanyagokat tartalmazza, amiket őrleményként sűrítő- és kötőanyagként élelmiszerekbe keverhetik. Azonban mostantól 

a pékárukba, tésztákba, gabonaszeletekbe, kekszekbe, szószokba, feldolgozott burgonyatermékekbe, levesporokba és csokoládétermékekbe is kerülhet.

Az Európai Bizottság így akarja csökkenteni a hús- és tejtermékek termelését, tervük szerint a férgek fehérjeforrásként való használata nagy mértékben hozzájárulhat tervük végrehajtásához. 

Nyitókép: Michael Kappeler / POOL / AFP

Összesen 484 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. január 29. 08:46
Az EU nem normális, mint tudjuk. Veszélyes adalék, nem szabad megenni! Mondanám, hogy egyék meg ők, de sajnos minden rosszat ránk kényszerítenek. Akkor legalább jelöljék a csomagoláson, h mi van benne! Legyen valami E... száma! A sok millió agysebészre gondoltak ezzel, akikkel elárasztják Európát, ők megeszik.
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. január 24. 02:52
Amit eszel, azzá válsz. Csótánnyá akarnak alakítani.
southwind5
2023. január 24. 00:21
tulajdonképpen a szar is ehető, ha előtte fertőtlenítik....szerintem Mészároslörinc felkészül
southwind5
2023. január 24. 00:13
majd kutyát, macskát, sőt embert is... a liszkukacokat hol tenyésztik? a komposztálodó holtesteken? mert az is új sláger? és fognak ilyen élelmiszart exportálni az amcsiknak is vagy csak velünk etetik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!