Mondják a frankót

2022. december 14. 13:55

Azért álljon már meg a menet!

2022. december 14. 13:55
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„»Egy olyan ember várakozik az EU kapujában, aki egy második Orbán Viktor is lehetne« – így jellemzi a Die Welt Alekszandar Vucsicsot. Nem bóknak szánják a párhuzamot. A német lap szerint a szerb elnök a magyar kormányfőhöz hasonlóan elnyomja a kritikus hangokat, az orosz rezsim közelségét keresi, ráadásul tudja, hogyan kell politikai eszközöket használni Brüsszel ellen. A legérdekesebb, amit a médiáról ír: a szabad sajtóra nyomást gyakorolnak Szerbiában, a kormánykritikus műsorszolgáltatók például nehezen kapnak kábeles engedélyt stb.

Írja a Die Welt. Az a német lap, amelyik 2014-ben úgy ítélte meg, hogy az Orbán Viktorral készített anyaga (párhuzamos interjú a magyar és a bajor miniszterelnökkel) nem lett elég kritikus, mert slend­rián riporterük elfelejtett kitérni az ilyenkor szokásos vádakra: diktatúra, oroszbarátság, EU-ellenesség, sajtószabadság-tiprás stb., a két kormányfő nem szapulta egymást kellőképpen. (A tervezett cím: Egy magyar, egy bajor – semmi vita.) Az újság ezek után három pótkérdést küldött a magyar miniszterelnöknek, válaszoljon rájuk nyomban, különben kihagyják a lapból az egész cikket. (Amit egyébként a beszélgetés végén mindkét fél áttekintett és jóváhagyott.)

Orbán Viktor természetesen nem válaszolt az arcátlan levélre. Azért álljon már meg a menet!

És most ez a Die Welt lajstromozza Szerbia (és Magyarország) miniszterelnökét, s minősíti hazájának sajtóviszonyait.

Az olvasónak van egy olyan érzése, jót tenne a szerkesztőség egészének egy kis kiruccanás a terepre abból az áporodott berlini redakcióból.”

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. december 14. 16:23
Vucsics a szerbjeit képviseli-mert ez a dolga. Számonkérni rajta,hogy nem az usai deep state zsidók kottájábol.énekel,mint a szerencsétlen gerincetört németek,es a többi eubéli,gyakran megvett figura-vicces. :)
Rókakoma1
2022. december 14. 15:29
Németország már rég nem létezik! Szabad német újságírás pláne. A legsötétebb kommunista szinten hazudnak, a multikultit imádva. Nem kell sok idő ahhoz, hogy egy migráns megkérdezze "ezek a németek mit keresnek itt?"!!!
Fideath
2022. december 14. 14:31
"Az újság ezek után három pótkérdést küldött a magyar miniszterelnöknek, válaszoljon rájuk nyomban, különben kihagyják a lapból az egész cikket. Orbán Viktor természetesen nem válaszolt az arcátlan levélre. Azért álljon már meg a menet!" ----------------------- ISMÉT hazudozik a lakájprostituált Pilhál-patkány. Az Orbán-Seehofer interjú természetesen megjelent a Die Weltben: https://www.welt.de/wirtschaft/article134141963/Ein-Ungar-ein-Bayer-kein-Streit.html Annyira rettentően mélyre süllyedt a fideszes lakájmédia hogy 10 másodperc alatt ellenőrizhető információt is mocskos patkány módra letagadnak. Egészen elképesztő ez a brutális fanatikus inkompetencia. Jah, amúgy a Die Welt egy magáncég, azt ír le amit akar, azt jelentet meg amit akar, majd az olvasói eldöntik hogy veszik-e a lapot. Vucic nevű Orbán-seggnyaló meg az ellenzéki médiát ÁLLAMILAG korlátozza.
ChatBot
2022. december 14. 14:08
Vucsics nem Orbán-replika, csak egy harmadosztályú Putyin-csicska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!