Lefelé a lejtőn

2022. július 29. 09:47

Bayer ezzel a szóhasználattal és hangvétellel kilépett az európai színpadra is.

2022. július 29. 09:47
null
Dávid Ferenc
Hírklikk

„Most már nem csak az Orbán-Hegedüs levélváltás köti le a kedves olvasók figyelmét, hanem kibontakozóban van egy verbális csörte az Orbán-rezsim hírhedt lovagkeresztes publicistája és a fiatal német EP képviselő, Daniel Freund (Zöldek) között. Mit vétett ez a fiatalember, hogy átkozódásra bírta karcos tollú Zsoltunkat, hazánk egyik legveszedelmesebb szellemi kórokozóját. Azt merte írni ez a Freund fiú Orbán tusnádfürdői beszédével kapcsolatban, hogy »a saját undorító, rasszista elképzeléseiket ('nem akarunk kevert fajúvá válni') csak az autokraták szokták kivetíteni másokra. Őrjítő, hogy ez történik az Európai Unióban. 2022-ben.« Nem nácizott, nem fasisztázott, csak röviden leírta azt a véleményét, amivel szinte minden józanul gondolkodó magyar azonosulni képes, és amivel kapcsolatban még a Magyar Tudományos Akadémia prominensei közül is sokan kifejezték nemtetszésüket.

No, erre aztán nagyon begerjedt a budavári ingatlannepper (B.Zs.) és a tőle megszokott stílusban alaposan kiosztotta a »megtévedt« germánt: »Te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz! Pofádat befogod, kussolsz, és eltöprengsz azon, mivé lett német hazád, bár nálatok már a  'haza' emlegetése is nácizmus. De ez nem számít, ahogy te sem számítasz, egy baleset vagy, egy véletlen kisiklás, egy pörsenés a 21. század elejének beteg testén, felesleges az életed, a létezésed, nem vagy más, mint egy kártékony idióta.« (…)

Bayer ezzel a szóhasználattal és hangvétellel számomra nem okozott meglepetést, de durva kifakadásával kilépett az európai színpadra is, és most már a teljes kontinentális közösség tudhatja, hogy Magyarországon egy kormánypárti – és befolyásos – zsurnaliszta miképpen ír a más nézeteket valló politikusokról, képviselőkről és újságírókról. Freund képviselő – angolul is idézett – reakciója nem igényel magyarázatot.”

Kapcsolódó

Bayer Zsolt: Daniel Freund, te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz!

Pofádat befogod, kussolsz, és eltöprengsz azon, mivé lett német hazád, bár nálatok már a „haza” emlegetése is nácizmus. Bővebben...

Kiakadt a német EP-képviselő Bayer Zsoltra

„Így bánnak a politikai ellenfelekkel Magyarországon, undorító” – fogalmazott Daniel Freund. Bővebben...

Nyitókép: YouTube  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2022. július 30. 07:57
Dávid ? Ilyen névvel tessék holnap jönni!
tothpal
2022. július 29. 16:30
Röviden csak annnyit, hogy nem gondolom. hogy az MTA tagjai közül, akik megszólaltak a tusványosi beszéd kapcsán: valamennyien PROMINENSEK... És Dávid Ferencnek milyen tudományos fokozata van?
Lajoss
2022. július 29. 14:44
Zsozsó egy hitvány tahó,szóra sem érdemes.
Majdmegmondom
2022. július 29. 12:42
"Orbán-rezsim hírhedt lovagkeresztes publicistája és a fiatal német EP képviselő" Még csak véletlenül sem elfogult...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!