Ylva Meseországban

2021. október 29. 12:31

Nincs rá okunk, hogy tartsunk a bevándorlóktól vagy a bevándorlástól! – vont mérleget a baloldali svéd politikusnő.

2021. október 29. 12:31
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Álmatlanság gyötri? Vagy lesújtja az európai valóság? Andalodjon el német tévéfilmekkel, amelyek felhőtlen kikapcsolódást ígérnek, amíg csak meg nem csörren a vekker! Brinkmann professzor és A hegyi doktor már a múlté, a német közmédia ügyeletes orvoshőse a libanoni menekült Doktor Ballouz, aki kis Trabantjával, ám annál nagyobb szívvel indul napi gyógyító útjára. Az epizódonként ötmilliós nézettségű mese ugyanakkor nincs híján a valóságalapnak: Ballouz doktor nemcsak az őt megformáló grúz színész, Merab Ninidze személyében, hanem valóságosan is létezik.

Létezhet az a bizonyos Armen is, akinek a példáján az Európai Bizottság belügyi biztosa akarta most érzékeltetni az uniós bevándorlás mesei nagyszerűségét. Ylva Johansson elmondása alapján a Szíriából érkezett Armen – »akinek azért kellett menekülnie, mert meleg« – Hollandiában nyert elhelyezést az EU letelepítési programja (a hírhedt kvóták) révén. Tökéletesen megtanult hollandul, és beteljesítette álmát: szállodamenedzserként végzett. Nincs rá okunk, hogy tartsunk a bevándorlóktól vagy a bevándorlástól! – vont mérleget a baloldali svéd politikusnő, aki 24 óra leforgása alatt két migrációpárti beszédet is mondott; Márki-Zay Péter legyen a talpán, aki bírja vele a tempót. Mint kissé tudományoskodva hozzátette, a migráció »pozitív narratíváját« kell előtérbe helyezni. Elvégre a szép példákat mindannyian szeretjük. Kinézek az ablakon, és alattam halad el nagy cekkereivel a helyi kebabos, aki a mi helyi doktor Ballouzunkként szolgál – kis török akcentussal és nagy szívvel.

Ám sajnos ezek elszigetelt esetek, az európai bevándorlás összképe egészen más. Németországban, a bevándorló munkaerő legfőbb uniós felvevőpiacán – a hivatalos statisztika szerint – a 2015-ös szíriai menekülthullámmal érkezettek kétharmada, az afgánok csaknem fele, a szomáliaiak több mint egyharmada részben vagy egészben szociális segélyből él. A Frankfurter Allgemeine Zeitung ehhez hozzáteszi, csak a menekültek negyedének van szakmája, diplomája, míg a németországi születésűeknek a négyötöde. Egybevág ezzel az a friss ­francia kimutatás, amely szerint az Európán kívülről érkezett nem francia állampolgárok körében a munkanélküliség két és félszer nagyobb, mint a franciák esetében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ValakiValahonnan
2021. október 29. 16:51
Ezt a rettentően intelligens nőt egy afrikai elefántbika fütyikéjére kellene húzni, hogy a továbbiakban kényelmesen árnyékban tudja megosztani a mondandóját, miközben időnként állati ürülékekkel találkozik ...
Mandarin.
2021. október 29. 15:28
Ylva Johansson láttán csak bé betűs csúnya szavak jutnak eszembe. Az EU nyugati fele megérett a pusztulásra.
bispora
2021. október 29. 15:22
Valamit nem értek. Hol vannak a fidesz, vagy más konzervatív képviselők, amikor egy ilyen baltaarcú lipsi picsa hazudik egy ordenárét, hogy beleverjék a fejét a szarba? Azért kérdezem csak, mert Ylva halva lenne, ha mondjuk Deutsch Tamás felszólalna, vagy sajtóértekezletet tartana arról, hogy a fake news kitüntetett esete, ha a migránsokat egy csomóba szedve hazudnak pozitív gazdasági és társadalmi kedvező hatásaikról. Tamás szépen elővezethetné az utóbbi pár év hivatalos, nem V4 elfogultságú állami statisztikai elemzéseit, amiben a szomáliai, marokkói, afgán, iraki, tunáziai, algériai, pakisztáni menekültek extrém nagy költségvonzatát adatolják. A holland, norvég, dán, finn, svájci, osztrák elemzések egyöntetűen jelzik, hogy ezek a migránsok életük során fejenként kerülnek majd egy millió euróba a befogadó országok adófizetőinek. Ugyanezen országokban, plusz egy hónapja már Svédországban is elborzasztó jelentések születtek, amiben az erőszakos bűncselekményekben, nemi erőszakban gyilkosságokban mutatnak hihetetlen 5-20-szoros túlreprezentációt az őslakosokhoz képest. Ylvát szembesíteni kellene azzal a ténnyel, hogy 2014 óta a svéd emberölési ráta például megkétszereződött, hála Ylváék öngyilkos migrációkezelésének. És a slusszpoén: a másodgenerációs migránsok, ezekből az etnikumokból még az elsőgenerációs "menekült " szüleiken is túltesznek erőszakosságban, bűnözésre való hajlamban. És ha jön a szokásos bégetés arról, hogy de nem minden migráns bűnöző, akkor Ylvát tökön lehetne rúgni azzal a svájci megállapítással, hogy a svájcba menekült szomál kanok 52%-a tíz éven belül börtönbe kerül- azaz van szomálbűnözés, ha jól dekódolom a ballipsi jelbeszédet...
zrx8
2021. október 29. 14:10
Az EP (és az EB) nagy része politikai kurva, megvásárolható báb, elvek és önálló gondolatok nélkül, a leghajmeresztőbb őrültségek mellett is kiállni képesen. Ez lesz a halála az EU-nak, ha a nyugati jólétbe belehülyült szavazók nem léptetik le a képviselőiket idejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!