Ne keseredjünk neki!

2020. március 22. 23:57

Örüljünk, hogy itt és most élünk, még ha most éppen meg is kell nyernünk ezt a háborút!

2020. március 22. 23:57
Bedő Imre
Facebook

„Merkel Asszony mondott a minap egy (állítólag) történelmi beszédet. Megnéztem. Én, aki a Ceausescu diktatúrában nőttem fel nem értem mi ebben a történelmi. Gondolom az, hogy háborúban állunk, de szörnyű nehéz összefogással és embertelen terhek viselésével közösen megállíthatjuk a ellenséget. Kifejezetten nem az elbocsátásokra, a háborút követő gazdasági nehézségekre utalt, mert azt majd enyhítik, mondja. Azzal most nem riogatunk! Most a háború megnyerése az első!
"A második világháború óta nem élt ilyen nehéz időket a nemzet - mondta" Ez ijesztő! De azért álljunk meg, mielőtt nekikeseredünk. Lefordítom!

Pánikra semmi ok. Nyugalom! Ez a szörnyű kemény dolog amiről szó van, a modern, XXI. századi civil ember számára nem az, hogy a fagyhalállal dacolva, mások lábszagában kell hónapokig éhezni a túlzsúfolt óvóhelyeken, mint annak idején. Nem azt akarta mondani, hogy éjszaka kilopózva kell eltemetni a halottainkat, miközben naponta szőnyegbombázzák a lakóhelyünket. Nem azt vetítette előre, hogy az évekkel ezelőtt bevonult gyermekeinkről, ha eddig sem hallottunk semmit, hát most sürgöny nem jön, az biztos. Nem. A mai szörnyű nehéz, soha nem látott erőfeszítés, amivel megnyerhetjük ezt a háborút az, hogy mindenki nyomja meg a fenekét otthon a (relatív) luxus-lakásában, internetezzen, töltsön le filmeket, online színházi közvetítésekkel üsse el az időt, kiránduljon, sportoljon, tanuljon a legjobb egyetemek ingyessé tett online kínálatából, egye a megszokott (jobbnál jobb) kajákat, iszogasson csúcsborokat, dolgozzon otthonról. Legyen a gyermekeivel, a férjével, a feleségével. Rendeljen házhoz és fizessen bakkártyával, csak emelje meg a Nemzeti Bank a pin-tapizás nélküli fizetési limitet.

Ez a kemény, nem a ráspoly! Majdnem kibírhatatlan erőfeszítés... Látszik, mert sokakat meg is kell érteni, hogy nem bírják ezt: bulikázni, összejövetelekre mennek, tojnak a szabályokra. És mi lesz, Istenem mi lesz, ha pár napig nem lesz libamáj, vegán sajt vagy belga csokis puding (netán vécépapír) a boltokban???

Magyarázat:
A poszttal csak azt szeretném tudatosítani mindenkiben, hogy akárhogy is gondoljuk, hogy vagyunk, mennyire szerencsések vagyunk és milyen jó nekünk! Értem én a háborús analógiát, de azért ne keseredjünk neki! Nyugodjunk meg és harcoljunk azzal, hogy MARADJUNK OTTHON ! Örüljünk, hogy itt és most élünk, még ha most éppen meg is kell nyernünk ezt a háborút! És adjunk hálát, hogy így "harcolhatjuk" végig ezt!

És KÖSZÖNJÜK meg azoknak, akik nem „civilek” ebben a háborúban, mint mi, hanem katonák. Az orvosok, ápolók, élelmiszeripari gyártók, szállítók, eladók, a patikusok, a szállítmányozók és futárok, a rendvédelmi erők, a felelősséget konkrétan viselő politikusok és még sorolhatnánk. Köszönjük Nekik!!!

(A poszt nem arról szól, hogy sokaknak nehéz most, mert kirúgták a munkahelyéről, vagy bizonytalanságba került. A bizonytalanság mindenkire igaz. SENKI nem tudja, hogy mi lesz! Ez az írás a rövid távon szükséges „harcmodor” „hihetetlen nehézségeiről” szól, illetve arról, hogy a legnehezebb helyzetben élők is felismerhetik, hogy jól vannak! Igen, nézzetek körül, jól vagytok, jól vagyunk! Fel a fejjel, hajrá!)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. március 23. 03:46
A poszter kicsit eltévedt, mert itt arról van szó, hogy 1. mindenki fosik, nehogy elkapja és továbbadja, belehaljon ő maga vagy a családtagjai, rokonai, barátai 2. mi lesz, ha beomlik a gazdaság, munkahelyek megszűnnek, elbocsátások tömege söpör végig a világon, hiperinfláció stb lesz, 3. a politika is átalakul, eltűnik a demokrácia, visszatér az egyeduralom, önkény, megtorlások, durvulás. Aki ebből ennyit lát: "mi lesz, Istenem mi lesz, ha pár napig nem lesz libamáj, vegán sajt vagy belga csokis puding (netán vécépapír) a boltokban???" - Az hülyébb, mint a sokévi átlag. Ráadásul nem pár napról van szó, hanem beláthatatlan időtávról. Már önmagában a társadalom teljes lebénulása sem tartható sokáig, tehát az otthonmaradás. Csak egyetlen szempont, amire a poszter szintén nem volt hajlandó utalni, pedig könnyen eszébe juthatott volna: "Kígyózik a válókeresetet beadók sora Kínában. A kép és az info a globaltimes.cn-ről. Az összezártság természetes módon előhozza a feszültségeket, korábban szőnyeg alá söpört konfliktusokat. Gondolkodjunk egy kicsit előre!" Ezt a posztot is ajánlom elolvasni: https://www.facebook.com/kata.tisza.16/posts/1086267335061613 És ezt a cikket: https://kepmas.hu/szerelem-a-korona-idejen-tegyunk-a-hazassagokert-is-a-jarvany-idejen Ha a poszternek kérdés, hogy a mai nők miért elégedetlenek a férfiakkal, akkor olvassa végig újra a saját szövegét. Ez a teljesítmény, ennyi férfias tartás nagyon kevés. Nem egyszer hallottam a napokban középkorú nőket telefonálni üzletek előtt, a szöveg hasonló volt, amit mondtak: "Gondolkozzál már, most több hónapra kell az életfontosságú dolgokat beszereznünk, gondolkozzál már" Ezt nem kommentálom mással, minthogy ebben is tetten érhető a gyenge teljesítmény. Egy film jutott még eszembe, amit nem láttam, de valami olyasmi volt a sztori, hogy a család sítúrára ment, jött a lavina, a férj eltűnt, és a nő magára maradt a gyerekek mentésével, a túléléssel. Egy ilyen szöveg: "mi lesz, Istenem mi lesz, ha pár napig nem lesz libamáj, vegán sajt vagy belga csokis puding (netán vécépapír) a boltokban???" - arra utal, hogy a poszter (a HŐS) nem fogja fel, miről van szó, vagy nem akarja felfogni - és azért nem, hogy különösebben ne is kelljen harcolnia ellene. Hiszen egy szúnyogcsípés miatt ugyan ki indulna háborúba? Tehát bennünket csak szúnyog fenyeget. Pár nap lustálkodás, tévézés, és ennyi az egész, ezzel letudható a járvány. Nincs itt semmi látnivaló, oszoljunk, kérem.
cutcopy
2020. március 23. 01:41
"Merkel Asszony mondott a minap egy (állítólag) történelmi beszédet" Merkel bukott kancellárként kóvályog a homályban, akinek már csak egy történelmi beszéde lesz: az utolsó..
Arimaspa
2020. március 23. 00:15
Ez mind szép és jó is. Csak a vészhelyzet nem adhat arra esélyt hogy az egyik hatalmi ág felülkerekedjen a másikon. Még Cseh Katalin is jelentkezett önkéntesnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!