Kubai szivar

2018. július 25. 06:34

Vajon mit szól ehhez a tüzes lakosság? Elszívja-e a békepipát a szivárványosokkal a kubai szivarhoz szokott helybeli?

2018. július 25. 06:34
Pilhál György
Magyar Idők

„Kikerült a tervezett alkotmányból a kommunista szó, helyét a szocialista elnevezés veszi át. (Mintha ez bármit is jelentene – tehetnénk hozzá innen, a Kárpát-medencéből.)

Érdekesség, a leendő jogalkotók fontosnak tartották, hogy az új alkotmány „két személy” – ne pedig »egy nő és egy férfi« – egyesüléseként határozza meg a házasság fogalmát. (Kubában a forradalom óta üldözték a nászon ért melegeket.) Állítólag Fidel Castro unokahúgának a közbenjárása kellett, hogy az ország vezetői békét kössenek a formabontó párokkal.

De vajon mit szól ehhez a tüzes lakosság? Elszívja-e a békepipát a szivárványosokkal a kubai szivarhoz szokott helybeli?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Babivadász
2018. július 25. 09:29
A szerző nem bontotta ki az igazság minden részletét. Amennyiben összehasonlítanánk a magyar és a kubai egészségügy és az oktatás helyzetét , bizony nekünk lenne miért szégyenkeznünk. "Kuba büszkélkedhet a világ egyik legjobb megelőző egészségügyi ellátási rendszerével, a kubaiak kevésbé függenek a gyógyszerektől, mint más fejlett országok lakossága. Kubában mindemellett ingyenes és jó minőségű az oktatás. A szigetország 15 tartományából 12-ben van orvosi egyetem, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a világon itt a legmagasabb az egy főre jutó orvosok aránya. A sziget kiemelkedőbb eredményeket mutat fel az egészségügy területén, mint a latin-amerikai országok többsége. Itt a legmagasabb a lakosság várható életkora (78,6 év), Kuba rendelkezik a legtöbb orvossal a lakosság számához viszonyítva (59 orvos 10 ezer lakosra) és a legalacsonyabb gyermekhalandósági mutatóval (ami 5,0 1000 élve született gyermekre vetítve)."
izo1210
2018. július 25. 08:04
Jó volt ez bármire hangulatkeltésen kívül?
balbako_
2018. július 25. 07:25
A komcsik elvtelenek és uralmuk megtartásáért mindenre képesek még a buzikkal is szövetséget kötnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!