Köln után

2016. január 15. 10:17

Bármilyen ironikus, a bevándorlási vita teremti meg az európai nyilvánosság „közös piacát”, a sajtótartalmak „szabad áramlását”.

2016. január 15. 10:17
Döry L.
Fent és Lent

Köln

Köln után a bevándorlási és a szexuális témák közös vitában csatlakoznak egybe: A rasszok közötti szexuális erőszak, terméketlen és elnőiesedett Nyugat, potens Kelet stb. erőszakos mítoszai kelnek életre. Ráadásul olyan mítoszok ezek, amelyeket minden fél (muszlimok, szélsőjobb, liberálisok) különböző előjellel, de oszt.

Egyik vita sem a saját témája és a benne résztvevők hiedelmei miatt érdekes, hanem mert mindegyik vita egy olyan konfliktus felé építi az utat, amely Európát az eddigieknél is jobban meggyengíti és leértékeli. Ebben a »rapefugee«, a »Merkel«, az »Fico/Orbán«, a »menekültszállás gyújtogatók« ugyanazt a végzetet teljesítik be.

A pán-európai chat

Eközben Svédországtól, Németországon át Lengyelországig ugyanaz a téma és ugyanazok az érvek, közös nyilvánosságban visszhangoznak. A svéd szélsőjobboldali kommentelő ugyanazokkal az érvekkel száll harcba, mint lengyel, vagy magyar elvbarátja - a bevándorlás mellett is ugyanazokat a fordulatokat hallani, majd mindegyik nemzeti nyilvánosságban. Lapszemlék és facebook-megosztások teremtik meg az európai médiatartalmak »szabad áramlását«, és »közös piacát«. Orbánt is ez emelte európai hangadóvá. A szemünk előtt egy európai nyilvánosság születik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Okoskata
2016. január 18. 23:03
Az utolsó bekezdés a probléma kulcsa. A harácsolás a még több elérése egy idő után elérhetetlenné teszi azt, ami, ha nem genetikai probléma, a populáció reprodukálása kellene, hogy legyen. Az én nagyszüleim és szüleim nem azon tűnődtek, hogy ezt meg ezt kell még elérni, mielőtt gyerekeket vállaltak, hanem követték a természet szavát. Akkor is voltak, sőt a háborúk után kellet is, hogy legyenek női munkavállalók, csak akkor nem volt ennyi fórum a sírámoknak. Az én baráti körömben mindkét fél egy vagy két diplomás önmagát megvalósító férfi és nő kapcsolatából születtek a gyerekek, és nagymama sok helyütt nem volt kéznél. A szétzúzott közép- és nagyvállalatok segítettek a nagyon közeli bölcsődékkel, óvódákkal és a bevezetett gyessel. Ilyen irányban kellene gondolkodni és a prioritásról gondolkodni.
Zsusztina
2016. január 18. 23:03
A nyugat nem nőiesedett el, ez egy hülye hímsovén kitaláció: Érvek, lásd wiki: 1. "Az 1960-as években az NDK mellett Magyarország volt a világ legalacsonyabb termékenységű országa" Plusz Karácsony Sándort tudnám idézni, aki még a 20. század elején arról írt, hogy milyen átok az "egykézés", és szerinte ez azért van, mert a magyarok a gyereket nem Isten áldásának tartják. 2. "A születésszám alacsony szinten való állandósulásában jelentős szerepe van a későbbi önállósulásnak, az együttélési formák megváltozásának (az élettársi kapcsolatok és a "szingliség" elterjedése), a tanulási idő meghosszabbodásának és ezekkel összefüggésben a szülések időbeli kitolódásának." A későbbi önállósulásnak, a szingliségnek és a hosszabb képzési időnek semmi köze a nőiességhez. Nem elnőiesedésről kéne jajveszékelni, hanem felelősséget vállalni és a gyermekek fontosságát nem azon mérni, hogy tudnak-e a szülők méregdrága játékokat, ruhákat, különórákat finanszírozni.
jégecet
2016. január 18. 23:03
A Svédországban uralkodó légkörhöz még egy adalék a svéd közszolgálati televízió, az SVT körlevele, amelyet a RightOn.net című portál tett közzé a múlt héten. A dokumentum szerint az adó munkatársainak kerülniük kell a „bevándorló” szó használatát, mi több, „bevándorló negyedekről”, de még „külvárosokról” sem ildomos beszélniük. A „szociálisan/gazdaságilag hátrányos helyzetű terület” már elfogadható, de ajánlott inkább „magas munkanélküliséggel és alacsony választói részvétellel jellemezhető területről” tudósítani. Az ukáz szerint mindenkit svédnek kell nevezni, aki állampolgársággal bír, még akkor is, ha történetesen az Iszlám Állam kötelékében harcol – ilyen esetekben „erőszakos iszlamista militánsokkal kapcsolatban álló svéd” a korrekt szóhasználat.
Antigoné
2016. január 18. 13:36
Van benne valami. Ami hátránya pl.a netnek (borzalmas tartalmak szabad megjelenése), az előnnyé is válhat (elhallgattatni kívánt közvélekedés felmutatása).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!