Viktor és Donald

2014. szeptember 06. 09:41

Többről van szó, mint modorról. Tusk európai értelemben vett konzervatív, Orbán egyre kínosabb a saját pártcsaládjának.

2014. szeptember 06. 09:41
Lendvai Ildikó
Népszava

„A konzervatívok családi viszálya nem most kezdődött. Norvégiában konzervatív kormány van, az illetékes miniszter mégis az Unió szankcióit sürgeti a magyar vezetés jogtiprásával szemben. Persze, államtitkári szinten ki is oktattuk európai modorból. Hálából, hogy a norvég pénzekből hozzánk is érkezik, »sértett«, »komolytalan« »hőbörgőnek« neveztük a norvég minisztert. De Vivian Reding uniós biztost is előszeretettel osztották ki itthoni kereszténydemokrata párttársai a magyar kormányt ért kritikái miatt.

Kérdés: több örömük lesz-e az új európai vezetésben? A baloldali Martin Schulz és a konzervatív Juncker egyike sem nevezhető az orbáni módszerek barátjának. Orbán helyében immár Tuskért sem tenném tűzbe a kezem. Szijjártó Péter kötelező lelkesedéssel »Magyarország sikerének« nevezte Tusk, amúgy egyhangú megválasztását, ami »Magyarország számára előnyös«. Igaza van. Az országnak előnyös. Orbánnak kevésbé. De hát, végül is melyik a fontosabb?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. szeptember 08. 02:10
Nyolc botoxkúrával korábban még Brezsnyev seggét nyalta.
1120
2014. szeptember 07. 21:16
Mostanában kéne szabadulnod Kalocsáról, te rüherongy!
A helység galagonya
2014. szeptember 07. 18:50
Orbán egy büdös lócsiszárhoz hasonlít, aki tévedésből berontott egy úri szalonba a szaros gumicsizmájában, oszt az asztal tetején forgolódva, nagyokat fingva hőbörög, hogy szar itt a viszki.
kitiltott
2014. szeptember 07. 17:26
Ildikó néni főcsnzor asszony.. ha ennyire okos megtudja mondani miből lettek Simor milliói?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!