A Szentlélek nem galamb, hanem vadlúd!

2011. június 15. 21:10

A vadlúd olyan életérzéseket hordoz, mint a szabadság, a titok, a veszély, a kihívás.

2011. június 15. 21:10

„A kelta keresztyéneknél a Szentlélek egyáltalán nem galamb! A Szentlélek szó kelta nyelven: »An Geadh-Glas« – és ez azt jelenti: »vadlúd«. Lehet, hogy szentségtörésnek tűnik, de nekem ezerszer jobban tetszik, mint a galamb!

Egy vadludat nem lehet kiszámítani vagy megszelídíteni. Nem lehet kukoricával lekenyerezni. Jövőre nem a tavaly lerakott fészkébe költözik, mint a gólyák. A vadlúd olyan életérzéseket hordoz (legalábbis számomra), mint a szabadság, a titok, a veszély, a kihívás. Nem tudod kiszámítani, pontosan merre is kell menni, és ez aggodalommal tölthet el – de van ennek az életérzésnek egy másik neve is: kaland.

A Biblia, az Újszövetség olyan könyv, amely a Szentlélek által vezetett életek kalandjait mutatja be nekünk. Olyan kalandokat, amelyek ugyan nem nélkülözték a próbákat és nehézségeket, de akkor is nagyszerű győzelmekben bontakoztak ki. Olyan kalandokat, amelyekért érdemes volt elindulni, küzdeni, élni! És a Szentlélek ma is ugyanerre hív bennünket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2011. június 16. 06:10
A szentlélek az ami! Nagy szükség lenne rá, hogy segítsen eligazodni a sok "megmondó ember" hazugságai és hülyeségei között. A szimbólum csak egy modell. Nem összekeverendő a valósággal, a modellezett ténnyel. Esetünkben egy cimke. A cimke tulajdonságain vitatkozni enyhén szólva is botorság. Ez esetben az ember mindenhatóságába vetett hit megnyilvánulása, nagyképű propagálása. A modell összekeverése a valósággal, a valóság belekényszerítése a modellbe a marxisták (kommunisták) módszere.
miertnememlekszem
2011. június 16. 00:51
miért nem 1 kacsa?
jzan
2011. június 16. 00:11
Hát igen, sajnos úgy tűnik már a vallás berkei közé is beeszi magát a baromság. Ha eltörölni nem tudjuk, akkor legalább változtassuk meg, tegyük trendivé, 21. századivá, formáljuk át, értelmezzük másképpen. Ha Balaványgyuri agymenései és szektás hajlamai még nem lennének elegek, akkor it van nekünk ez a bohóc, valami Sándor, aki nagyon kúl, nagyon hívő, nagyon trendi, és többek között azt is tudja, hogy Isten mit utál az egyházban, ugye: ( http://mandiner.hu/cikk/20110607_tizenot_dolog_amit_isten_utal_az_egyhazban ) De tessék csak meglesegetni a honlapját például. Nekem rögtön az "Isten már fut windows-on is!" című [email protected] klasszikus jut róla eszembe... http://www.apcsel29.hu/ Borzalmas.
nagykata
2011. június 15. 22:54
az én véleményem pedig az, hogy a vadlúd egy kimondottan hülye madár. hülye és hangos. én már csak tudom, mert hajnalonként sokat látok kajakozás közben. vadásznám is őket, de sajnos nem szeretek hidegben moccanatlanúl állni órák hosszat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!