Szavazás: Ön szerint le kell-e mondania a Magyar Úszószövetség vezetésének?

2024. augusztus 05. 14:27

Hosszú Katinka szerint nem volt még olyan MÚSZ-vezetés, amely ennyire károsította volna legjobb versenyzője felkészülését.

2024. augusztus 05. 14:27

Nyitókép forrása: Mandiner

 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn kemény üzenetet küldött a Magyar Úszószövetségnek Hosszú Katinka. Az olimpiai bajnok lemondásra szólította fel a MÚSZ vezetőségét. 

Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne”

– írta közösségi oldalán. Hosszú Milák Kristóf kapcsán megemlítette, hogy nem volt még olyan MÚSZ vezetés aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését. „Vissza kell vonulniuk a hadszíntérről. De ezúttal nem csak egy előrehozott választással, amit megfélemlítést és zsarolást alkalmazva újra választással semmivé tesznek, hanem véglegesen” – tette hozzá. Hosszú Katinka aki azt is leírta, hogy Bob Bowman a MÚSZ-tól kapott információkból már olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse mint fizikálisan, de leginkább mentálisan. 

Ezt is ajánljuk a témában

Milák olimpiai győzelmét követően a Mandinernek Sós Csaba, a magyar úszó válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta: „Világszám ahogy úszik! Ha most technikai elemzést csinálnánk, hozzá képest gyakorlatilag mindenki másodosztályú pillangóúszó. Olyan egyedi, olyan kiváló technikája van, hogy ilyet a földön nem láttam. Illetve mégis, mert volt szerencsém látni Tumbek Györgyöt, ő volt a másik ilyen”. 

Az úszószövetség vezetése az olimpia előtt kemény kritikát fogalmazott meg Milákkal kapcsolatban, az úszószövetség elnöke januárban még ultimátumot is adott az úszónak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ön szerint le kell-e mondania az úszószövetség vezetésének

  • 2287 szavazat

  • 1474 szavazat

***

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 06. 14:53
Ez a minimum. Takarodjanak!
ipolypart2
2024. augusztus 05. 18:21
Ha már a tusupodat nem sikerült elnökké tenned, akkor jó leszel te is. Vagy inkább nem, csak tolakszol, de nagyon alattomosan. Tudod, ha te buta is vagy, de vannak tőled okosabbak is. Az amerikai edző nem azért sikeres, mert korbáccsal veri a tanítváníát, hanem, mert van szeme, meg esze és alkalmazza a látottakat. Tehát, Milák erős az utolsó ötvenen, ő meg úgy edzette a tanítványát, hogy még erősebb legyen. És képzeld Katinka! Nem kellett neki súgni, tudta magától.
angeleye
2024. augusztus 05. 18:14
Monnyon le.
kombinator-0
2024. augusztus 05. 18:12
- a különc zsenit képtelen voltak kezelni - világgá kürtölték, hogy a zseni nem edz, még csak nem is tudják, hol van - kikerült a taktikája is a nyilvánosság elé ... mármint élen kezd (a végére elfáradhat) - csökken a jó úszók száma, nincs mellúszónk ... sem ... mi kell még?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!