Hosszú Katinka lemondásra szólította fel a MÚSZ vezetőségét

2024. augusztus 05. 13:35

„Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne” – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

2024. augusztus 05. 13:35

Nyitókép:  MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka lemondásra szólította fel a Magyar Úszó Szövetség vezetőségét.

Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne”

– írta közösségi oldalán a háromszoros olimpiai bajnok úszó. Hosszú Milák Kristóf kapcsán megemlítette, hogy nem volt még olyan MÚSZ vezetés aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését. „Vissza kell vonulniuk a hadszíntérről. De ezúttal nem csak egy előrehozott választással, amit megfélemlítést és zsarolást alkalmazva újra választással semmivé tesznek, hanem véglegesen” – tette hozzá Hosszú Katinka, aki azt is leírta, hogy Bob Bowman a MUSZ-tól kapott információkból már Olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse mint fizikálisan, de leginkább mentálisan. 

Párizsban Bowman-nak csak annyit kellett Marchandnak mondania: »Te edzettél a világon a legkeményebben, az utolsó 50-en utol fogod érni Milákot, aki alig edzett idén, Te érdemled meg az aranyat«”

– fogalmazott Hosszú Katinka. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 351 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ironcat2
2024. augusztus 07. 11:05
A politika mindent átitat. Mivel minket nem kedvel az Unyijó, mert merünk a magunk módján élni és cselekedni, ezért mindent bevetnek, hogy tönkretegyenek minket, még a sportolóinkat is, akik pedig igazán mindent megtettek a győzelemért. Milák olyan amilyen. Ugyanolyan öntörvényű, mint mi mindnyájan, magyarok. Amíg hozza az eredményeket, addig, legalábbis számomra, édes mindegy hogyan teszi. Az úszószövetség nyilván fafejű ebben a dologban, de ők egy "hivatal", ami úgy is gondolkozik. Okosabb lett volna megvárni, mit is teljesít Milák, és aztán károgni. Milák ennek ellenére sem mondott semmit az úszószövetségről, talán mert bölcsebb? Ki tudja. Katinka viszont szívesen dühöng és kárhoztat, eszébe sem jut, hogy ezzel ő is rombol. Néha hátrább kellene lépni, számolni tízig, és aztán beszélni.
Csomorkany
2024. augusztus 06. 16:49
Nem kívánok igazságot tenni, csak egy szempont: az, hogy Milák edzésmunkájával gond van, nagy tömegű nyilvános forrásból tudható, nem kellett a MUSZ-tól információkat kérni.
alexandrosz-2
2024. augusztus 06. 14:58
Helyes! Takarodjanak a fenébe az ingyenélő mocskos gecik!
rugbista
2024. augusztus 06. 11:38
1. Bob Bowman arra alapozza a felkészülést és a taktikát, amit a magyar sajtóból megtud (fubasz!) 2. Bemondja a magyar edző, hogy Kristóf felkészületlen; erre nyer két érmet, egy aranyat és egy ezüstöt: ez utóbbi versenyszámban az egyetlen egyéni úszó volt, aki Marchand-nal partiban volt (mi lett volna, ha formában van?) 3. Hosszú egy hülye bajkeverő; ez független attól, milyen a MÚSZ vezetősége
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!