Sosem látott tiltakozást rendeztek az olasz pólósok a magyaroktól elszenvedett vereség után (VIDEÓ)

2024. augusztus 09. 20:46

Cirkuszban tényleg jók.

2024. augusztus 09. 20:46

Fotó: Andreas Solaro/AFP

Ritkán látható jelentek zajlottak le pénteken a Paris La Défense Arénában, ahol az olasz és a spanyol válogatott találkozott egymással az 5-8. helyért zajló rájátszás első mérkőzésén.

Az olaszok két nappal korábban ötméteresekkel vesztették el a magyarok elleni negyeddöntőt, a találkozón óriási botrány tört ki, amikor a játékvezetők a második negyedben brutalitás miatt kiállították Francesco Condemit, aki egy lövés közben véletlenül eltalálta Jansik Szilárd arcát, akinek felszakadt a szemöldöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset miatt elvették az olaszok gólját, a magyarok kaptak egy büntetőt – melyet Manhercz Krisztián belőtt – és négy percre emberhátrányba kerültek. Az olaszok ugyan jól átvészelték ezt az időszakot, a negyedik negyedben vezettek is,

de végül alulmaradtak Vogel Soma bravúrjai miatt. Mint ismert, klasszis kapusunk összesen öt ötméterest hárított a találkozón!

Ezt is ajánljuk a témában

Az olaszok az eset után megóvták a mérkőzést, amit gyorsan elutasítottak, a válogatott azonban pénteken a spanyolok elleni összecsapásra sem felejtette el a történteket és akciót indított: az olaszok a himnuszok alatt a zsűrinek hátat fordítva álltak fel, majd a ráúszásra éppen Condemit – akinek automatikus eltiltását a nemzetközi szövetség eltörölte – állították oda.

A spanyolok nem is indultak el labdára, Condemi pedig ezt követően kiült a kispadra, és felöltözött, nem is játszott már egy másodpercet sem.

A jelképes tiltakozásnak ezzel még nem volt vége, az olaszok az első négy percben gyakorlatilag nem voltak hajlandóak támadni, védekezésben pedig mindig egy ember kiúszott ahhoz a kötélhez, ahol a kiállított játékosok várakoznak.

Ebben az időszakban az olaszok háromgólos hátrányba kerültek, végül 11–9-es vereséget szenvedtek, így csak a hetedik helyért játszhatnak a francia fővárosban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gus Fring
2024. augusztus 11. 11:34
Abba kéne hagyni ezt az egész olimpiázást. Nem alkalmas már úgyse a szellemiség megtartására a mai elbutult korcs világ!
evpus
2024. augusztus 11. 07:47
Már a gyerekek is megtanulnak veszíteni. Nekik nem sikerült. Igen, szinészkednek.
minona
2024. augusztus 10. 22:10
Az olaszok elfelejtik, hogy a saját játékosuk hogy színészkedett a Jansik-eset előtt nem sokkal. Még meg is videózták és jól ledorgolta a bíró, hogy fejezzék be a színészkedést. A bírói hiba sajnálatos, de az olaszok jöttek ki jobban a helyzetből, és sorozatban lőtték a gólokat. A magyarokat dicséri, hogy a meccs végén vissza tudtak kapaszkodni, és végül ötméteresekkel nyertek, ami a zseniális Vogelnek köszönhető. Szóval csak annyit, hogy az olaszok szeretnek túldramatizálni dolgokat, és színészkedésben pedig mindig is világelsők voltak.
auditorium
2024. augusztus 10. 13:45
Kedves olasz sportolók, "bisogna saper perdere". Nem vihetitek haza az összes aranyat. Hagyjatok másnak is egy kis dicsőséget. Ráadásul volt, aki nem irtózott a Szajna vizének coli bacilusaitól, ti igen. Tehát, tessék elfogadni a búskomor magyar himnuszt a ti győzelemittas, ritmusos, pörgő himnuszotok helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!