Hiába őrjöngtek az olaszok, elutasították a pólósok óvását!

2024. augusztus 08. 12:46

A magyar férfi vízilabda-válogatott drámai csatában, ötméteresekkel jutott a négy közé a párizsi olimpián. Az ellenfél egy őket károsító játékvezetői hiba miatt fellebbezést nyújtott be, de a Nemzetközi Úszószövetség nem látta jogosnak azt.

2024. augusztus 08. 12:46

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Paprikás véget ért a Magyarország–Olaszország negyeddöntő a férfi vízilabdatornán a párizsi olimpián. Az olaszok már a mérkőzés után nem leplezték dühüket a játékvezető ítéletei miatt. Mint ismert, a második negyedben Francesco Condemi kiegyenlített 3–3-ra, ám hosszas videózás után elvették az olaszok gólját, Condemit pedig brutalitás miatt piros lappal kiállították, amiért a lövőmozdulat végén a lendülő karjával arcon csapta Jansik Szilárdot, akinek felszakadt a szemöldöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Jansik Szilárdnak felszakadt a szemöldöke az olaszok elleni olimpiai negyeddöntőben a párizsi nyári játékokon
Fotó: Csudai Sándor/Origo

Az olaszok persze nem értettek egyet a döntéssel és hevesen reklamáltak, ráadásul büntetőt is kapott a magyar csapat, amelyet Manhercz Krisztián értékesített, így 4–2-re húzott el a magyar válogatott, amely a 9–9-es döntetlen után büntetőkkel győzte le Olaszországot, így bejutott a legjobb négy közé a párizsi nyári játékokon.

„Bár a négy perces emberhátrányban az olaszok nem kaptak gólt, mégis úgy érzik, az ítélet döntően befolyásolta a meccset, ezért a lefújás után fellebbezést nyújtottak be a World Aquaticsnek” 

– idézi a La Gazzetta dello Sportot az Origo. Olaszország vezető sportlapjának beszámolójából kiderült, hogy csütörtök délelőtt a játékost, Condemit, az Olasz Úszószövetség (FIN) elnökét, Giuseppe Marottát és Fabio Conti technikai igazgatót is beidézték meghallgatásra. A Nemzetközi Úszószövetség megerősítette, hogy az olasz játékos ütése nem volt szándékos, ettől függetlenül elutasították az olaszok óvását. 

Az Olasz Úszó Szövetség most azon gondolkodik, hogy a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, hogy újabb fellebbezést nyújtson be.

Mindenesetre Vogel Somáék úgy készülnek, hogy pénteken ők ugranak a medencébe Horvátország ellen az elődöntőben.

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. augusztus 08. 18:31
Szánalmas olasz vízilabda-vergődés - nem tudják elviselni a vereséget www.origo.hu/sport/sport-csapat/2024/08/olimpia-olaszorszag-vizilabda-vereseg-ovas
kpkpkp
2024. augusztus 08. 16:33
Egyetértek az itt megnyilatkozó magyarjainkkal, ám most a büntető dobásokról írnék, mivel régi mániám a kapusok előre evickélése. Árgus szemekkel figyelve azt tapasztaltam, hogy az ellövés pillanatában mindkét kapus jóval a képzeletbeli gólvonal előtt hadonászott már, de a sípszó pillanata a mérvadó, ugyanis a bírók rendre visszavezényelték őket a gólvonalra. Amikor a dobó a sípszó után 'sokat' várakozik (tizedekről, ezredekről van szó), a kapus ezidő alatt már ott tornyosul közvetlen az orra előtt. Örülök, hogy sikerült megfejtenem 'magamtól' ezt a számomra eddig idegesítő talányt. :)))
2024. augusztus 08. 15:22 Szerkesztve
Azért az vicces lett volna, hogy miután kaptak egy 4 perces kiállítást, átveszik a vezetést, sőt, kettővel mennek, de a végén mégis szétlövés lesz, de viszont, amikor azt elvesztik, akkor megóvnák a meccset, és a javukra ítélnének. Ha ugyanígy lett volna, csak a szétlövést nyerik, akkor óvnak?
states-2
2024. augusztus 08. 15:03
Ha nincs a négyperces, akkor a rendes játékidőben verjük őket, ugyanis kizárólag ők profitáltak belőle, 2 gól is lőttek, úgy hogy elmehettek a p...ba óvni, olaszok. Jansik arcáért pedig külön is megérdemlik a verést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!