Őrjöngenek az olaszok – a bírót hibáztatják a magyar pólósok sikere után

2024. augusztus 08. 10:25

Az olasz szövetségi kapitány szerint „megtévesztő volt a vér” és elfogadhatatlan döntés született.

2024. augusztus 08. 10:25

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlen után szétlövésben legyőzte Olaszországot és bejutott az elődöntőbe a párizsi olimpián. Világklasszis kapusunk, Vogel Soma a meccsen két, a párbajban három ötméterest védett ki.

A mérkőzésnek nem meglepő mód nagy visszhangja lett az olasz sajtóban. „Büntetők és méreg, Magyarország bírói hibákkal jutott az elődöntőbe” – így számolt be többek között Olaszország vezető sportlapja a szerdai összecsapásról. A vereség miatt őrjöngő olaszok azonban nem Vogel Soma bravúrját emlegetik, hanem azt, ami a második negyedben történt: 

egy szerintük botrányos bírói ítéletet

– írta a Magyar Nemzet.

A lap felidézte, a második negyed sokáig gól nélkül zajlott, majd az olasz Condemi kiegyenlített 3-3-ra. Csakhogy hosszas videózás után elvették a gólját, a játékos pedig piros lapot kapott, amiért a lövőmozdulat végén a lendülő karjával megütötte Jansik Szilárdot, akinek felszakadt a szeme.

Bár az olaszok hevesen reklamáltak, a magyar csapat még egy büntetőt is kapott, amelyet Manhercz Krisztián értékesített, így 3-3 helyett 4-2-re elhúzott a magyar válogatott – írták.

„Elfogadhatatlan, ami történt”

Botrányos döntés született, amely eltorzította az egész meccset, 

amelyet milliók néztek, és bizonyára eltöprengtek azon, hogyan követhetett el ilyen alkalmatlanságról tanúskodó hibát a játékvezető” – nyilatkozta az olasz szövetség elnöke, Paolo Barelli. Hozzátette, „a VAR használatának garantálnia kellene az igazságosságot, ehelyett elferdítette a meccset, amely a vízilabda jó hírét vihette volna a világban. Ami történt, az elfogadhatatlan”.

Az olasz szövetségi kapitány is reagált

Alessandro Campagna olasz szövetségi kapitány is csak „ironikusan” tapsolt a játékvezetőnek a meccs végén. Campagna értékelt: „lehetetlen az erőszakos játék, miközben egy játékos lő. Lehetetlen, mert éppen a lövéssel vagy elfoglalva, arra koncentrálsz. Elfogadhatatlan döntés született. 

Talán megtévesztő volt a vér, de vízilabdában könnyen megsérülhetsz. 

„Az elejétől kezdve egy epikus, csodálatos meccset játszottunk. Megvolt a szív, az elszántság, a fej, a bátorság, minden, és sajnálom, hogy ez sem volt elég” – hangsúlyozta az olaszok trénere.

Az aranyesélyes magyar válogatott Horvátország ellen mérkőzik meg a fináléért pénteken. Az olaszok az ötödik helyért zajló rájátszásban folytatják Spanyolország ellen – ismertette a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

A rettegett ötméteresölő, Vogel Soma a Mandinernek elmondta, miben reménykedett

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlen után szétlövésben 3-1-re legyőzte Olaszországot és bejutott az elődöntőbe a párizsi olimpián. Világklasszis kapusunk a meccsen két, a párbajban három ötméterest védett ki. Lapunk a főszereplőt kérdezte a különleges érzékéről, a drámai csatáról, az idegek harcáról. Interjú!

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2024. augusztus 09. 22:08
Az utolsó 60 évben - csapatjátékban-ez az egyetlen amikor nekünk kedvezett egy ítélet. Lásd női vízilabda meccs, ezen a sok sebből bűzlő "olimpián"
zsolti123
2024. augusztus 08. 18:31
Szánalmas olasz vízilabda-vergődés - nem tudják elviselni a vereséget www.origo.hu/sport/sport-csapat/2024/08/olimpia-olaszorszag-vizilabda-vereseg-ovas
Beszélgető
2024. augusztus 08. 15:31
A meccs a vízben dől el, nem a partvonalon. Mi lesz most? kifarolnak a meloniék az együttműködésből?
survivor
2024. augusztus 08. 14:18
Azt hittük , a VAR mindent megold...... És itt se a gép döntött....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!