Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Nem érti, miért fütyülték ki az olimpián, pedig durva sztori áll a háttérben

2024. augusztus 14. 15:51

A holland strandröplabdást kifütyülték Párizsban a meccse alatt. Az olimpia után sírva nyilatkozott. Holott…

2024. augusztus 14. 15:51
null

Nyitókép forrása: RAMON VAN FLYMEN / ANP MAG / ANP VIA AFP

 

Steven van de Velde 30 éves holland strandröplabdázó gyakorlatilag sírva nyilatkozott a sajtónak, miután az olimpián a páros strandröplabda meccse alatt fütyülték egy korábbi incidense miatt. A holland páros 2–0-ra vesztette el egyébként a párharcot Brazíliával szemben, amit az Eiffel-toronyhoz közel rendeztek.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Kiből lehet olimpiai bajnok? A szakértő elárulta!

Elég-e a hatalmas erő vagy a rengeteg pályán töltött idő ahhoz, hogy valakiből olimpikon legyen? Miért hangoztatják annyiszor az élsportolók, hogy fejben is ott kell lenni? Szakértőt kérdeztünk a témában.

A Nevobo (Holland Röplabda Szövetség) főigazgatója, Michel Everaert szerint a sportoló kifütyülését a brit újságírók szíthatták. 

De mi állt a háttérben?

2014-ig kell visszamennünk az időben. A holland röplabdázó ekkor Nagy-Britanniába utazott egy akkor még csak 12 éves lányhoz, akivel a Facebookon ismerkedett meg.

Van de Velde két évre rá már egy bírósági perben bevallotta, hogy megerőszakolta a fiatal lányt. Tettéért 4 év börtönt kapott, büntetéséből egy év és egy hónapot töltött le.

Nagy-Britanniában a holland sportolót szexuális bűnözőként kezelik.

„Valamit rosszul csináltam, tíz évvel ezelőtt. Ezt el kell fogadnom. De bántani a körülöttem lévő embereket – legyen az [csapattársam Matthew Immers], a feleségem, a gyermekem... ez egyszerűen túl messzire megy számomra. Ez határozottan egy olyan pillanat volt, amikor azt gondoltam: Megéri ez?” – ezt mondta van de Velde sírva fakadva a holland De Telegraaf szerint a sajtónak az ötkarikás játékok után.

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
angeleye
2024. augusztus 16. 08:51
Ez a nyugati morál mintapéldánya. Ha lehet valaki ennyire hülye és érzéketlen? Ráadásul ki is kiabálja.
pollip
2024. augusztus 15. 16:48
Ez örökre veled marad. Azt hitte, leveheti magáról, mint egy kabátot. Hát nem.
angeleye
2024. augusztus 15. 15:00
Örülj, hogy nem kerültél a kezem közé. Most annak is örülnél ha vonszolni tudnád magad a porban.
rocktoberi-2
2024. augusztus 15. 02:02
Egy évet és egy hónapot ült egy 12 éves kislány megerőszakolásáért. Gratulálok az érzékenyített igazságügyi rendszerhez! De inkább rohadjanak meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!