Olimpia: minden idők legnagyobb show-ját tervezik a Szajna piszkos vizére

2024. július 20. 17:33

Először rendeznek ötkarikás megnyitót stadionon kívül.

2024. július 20. 17:33

Fotó: Ryohei Moriya/The Yomiuri Shimbun via AFP

Az eddigi legnagyobb méretű televíziós közvetítésével mutatja be az érdeklődőknek világszerte a párizsi nyári játékok jövő pénteki megnyitóját a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) audiovizuális leányvállalata.

A három és fél órásra tervezett showműsor keretében a Szajna hat kilométeres szakaszán 85 hajó szállítja majd a küldöttségek képviselőit.

Először rendezik a megnyitót stadionon kívül, ennek nyomon követésére pedig felszereltségben és közvetítési erőforrások tekintetében az eddigi legnagyobb produkcióra készül az Olympic Broadcasting Services (OBS).

Az egyes partszakaszokon és hidakon összesen mintegy háromezer táncos és színész tizenkét művészi tablót jelenít majd meg, amelyek a világról összesereglett sportolókat ünneplik, illetve arról mesélnek történetet, milyen is Franciaország, a sokszínűség országa – számolt be róla Thomas Jolly, az ünnepség művészeti igazgatója.

Ezt is ajánljuk a témában

Megnyitó a Szajnán

A 2001-ben létrehozott OBS közvetíti az olimpia eseményeit. A megnyitó során az Austrelitz hídtól a ceremónia hivatalos részének, illetve fináléjának helyet adó Trocadéróig, többek között olyan nevezetességek közelében, mint a Notre-Dame, a Louvre vagy az Orsay Múzeum több mint 100 kamerarendszert telepítenek a szakemberek.

A küldöttségeket szállító hajókon több mint 200 okostelefont helyeznek el, hogy az összesen mintegy 6-7 ezer sportoló szemszögéből is figyelemmel lehessen kísérni az eseményeket.

A projekt nagyságának érzékeltetésére az OBS közölte, háromszor annyi kamerát használ majd, mint három éve a tokiói olimpia megnyitóján.

Szolgálatban lesz még nyolc drón, három helikopter, továbbá négy egyedi építésű, stabilizált hajó, melyet speciálisan tervezett kamerarendszerekkel szerelnek fel.

Ezt is ajánljuk a témában

Egészen egyedi újítások

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egész olimpia során egyedülálló élménnyel várja a magyar szurkolókat a rendkívüli meglepetésekkel készülő közvetítéssorozat.

Szenzációs újdonságokkal készül a Warner Bros. Discovery a párizsi olimpiai közvetítésekre: Európában csak a vállalat streamingplatformjain érhető el mind a 762 sportesemény, 329 éremosztó versenyszám és a 19 versenynapon át tartó, 3800 órányi élő közvetítés! A televíziós sugárzás által a közmédián is láthatóak majd a magyar érdekeltségű versenyek, ám minden esemény élő nyomon követése és visszanézése kizárólag az EuroSport és a Max felületein lehetséges.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egyedülálló élményt olyan újítások teszik teljessé, mint a 15 sportág idővonaljelzője, az aranyéremre figyelmeztető funkció (felugró ablakok figyelmeztetik a rajongókat, ha közeleg egy aranyéremért folyó küzdelem döntő pillanata), valamint a többnyelvű közvetítés, amelyek révén a Max felhasználói irányíthatják a közvetítést. 

Ezek jelentik a garanciát, hogy egyetlen szurkoló sem marad le semmiről. Az alkalmazást annak érdekében bővítették számos különleges, új funkcióval, hogy az előfizetők még magasabb szintű nézői élményben részesülhessenek, és saját maguk irányíthassák az olimpiai közvetítést. 

Ez többek között 3800 órányi élő tartalomhoz biztosít hozzáférést,

 amely július 24-től az augusztus 11-i záróünnepségig elérhető, és a legizgalmasabb pillanatokban akár 54 egyidejű élő közvetítést is jelenthet!

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI/Mandiner)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­k­e­­l­­­d­ ­­a­­­ ­­s­z­e­­­x­­i­ ­p­­u­n­­c­­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Martell 2
2024. július 21. 11:35
Nincs is szebb látvány mint a szardarabok közt úszni hajóval :)
2024. július 21. 09:05 Szerkesztve
A víz nem elég piszkos, ha piszkosabb fürdik meg benne. (Dr Chol Erika a tiszti orv os a vízminta elemző bérszolgálatnál)
atti64
2024. július 20. 22:33
SZAROK PÁRIZSRA!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!