Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A férfiaknál és a nőknél is nagy nevek maradtak ki kéziseink olimpiai keretéből!

2024. július 05. 17:08

Golovin Vlagyimir és Chema Rodriguez kijelölte ötkarikás csapatát.

2024. július 05. 17:08

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint ismert, 20 év után fordul elő ismét, hogy női és férfi kézilabda-válogatottunk is kijutott ugyanazon olimpiára. A felkészülés hajrájára fordulva a két szövetségi kapitány kijelölte az ötkarikás keretét, amely komoly meglepetéseket is tartogat.

A Magyar Kézilabda Szövetség közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Chema Rodríguez szövetségi kapitány elárulta, hogy a 20 fős keretből a jobbszélső Krakovszki Zsolt, a balszélső Krakovszki Bence és a beálló Szöllősi Szabolcs maradt ki.

Ezt is ajánljuk a témában

A londoni olimpikon kapus Mikler Roland, a jobbszélső Rodríguez Álvarez Pedro és az irányító Hanusz Egon tartalék lesz,

de a szakvezető elmondása szerint ez változhat, hiszen van három cserelehetőségük az olimpián. Mint ismert, a párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd.

Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk”

– fogalmazott Chema Rodríguez.

A magyar férfi kézilabda-válogatott jövő szombaton Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozót. Az olimpiai tornát július 27-én kezdi Egyiptom ellen, majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőzik.

Ezt is ajánljuk a témában

Lékai Máté a Mandinernek: Hiába vagy jó!

Tizenkét év után jutott ki ismét az olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek első számú irányítója ismét emlékezetes produkcióra készül, s London után Párizsban is megcélozza a legjobb 4 közé jutást. A kvóta értékéről, a fiatalokról, a saját szerepéről és családról is beszélt lapunknak adott interjújában.

A magyar férfi kézilabda-válogatott párizsi olimpiai kerete:
kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), Mikler Roland (Szeged, tartalék)
jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel, német), Rodriguez Álvarez Pedro (Tatabánya, tartalék)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)
irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (Benfica, portugál, tartalék)
beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

Ezzel párhuzamosan Golovin Vlagyimir is kihirdette a női kézilabda-válogatott olimpiai keretét, amelyből két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Juhász Gréta, valamint egy jobbszélső, Faluvégi Dorottya maradt ki.

Az MKSZ közösségi oldalán pénteken feltöltött videóban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kijelentette, hogy a kerettagok közül a kapus Szemerey Zsófia, a beálló Pásztor Noémi és a balátlövő Kácsor Gréta lesz tartalék. Szöllősi-Zácsik szeptember végén keresztszalag-szakadás miatt térdműtéten esett át, azóta nem játszott tétmérkőzést, de már teljesen felépült a sérüléséből, ezért került be a 20 fős keretbe.

A női csapat 17 játékossal folytatja a felkészülést. Előbb jövő kedden reggel 9-től Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Második hete dolgozunk együtt, nagyon jó formában vannak a lányok, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de 17 fősre kellett szűkítenünk a keretet”

– idézi az MKSZ sajtóközleménye Vlagyimir Golovin szövetségi kapitányt.

A magyar női kézilabda-válogatott párizsi olimpiai kerete:
kapusok: Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Metz HB, francia, tartalék)
jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (Győr)
jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Papp Nikoletta (SCM Gloria Buzau, román)
irányítók: Vámos Petra (Metz HB, francia), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (Ferencváros)
beállók: Bordás Réka (Ferencváros), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Neptunes de Nantes, francia, tartalék)
balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita-Nasaud, román, tartalék)
balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs)

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­É­r­t­­é­­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­z­­e­x­­i­ ­­­p­­u­n­c­­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
pollip
2024. július 05. 19:43
Rossz lehet azoknak, akik itthon maradnak. Sajnálom. Minden tiszteletem az övék, bizonyára minimális különbségek döntöttek.
gyaloggos
2024. július 05. 18:54
Sanyi72! AZT gondolom, az NEM BÁTORSÁG kérdése, hanem MIKLER eddigi érdemeit is mérlegelte CHEMA, és azért gondolkodhatott esetleg, azt sem feledvén, hogy Mikler sportpályafutásának végén jár. AMÚGY én is így döntöttem volna , laikusként is.
Sanyi72
2024. július 05. 18:08
Minden tiszteletem chemáé! Nem gondoltam volna,hogy meg meri lépni! De teljesen jogos! Az olimpiai selejtezőn is,ha mikler véd végig,kiesünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!