Kiderült, miért szeretne még évekig játszani a lassan 40 éves Cristiano Ronaldo!

2024. július 10. 18:01

Meglepő célja van a világklasszisnak, de ez még az ő esetében sem biztos, hogy sikerül.

2024. július 10. 18:01
Dortmund, 2024. június 22.
A portugál Cristiano Ronaldo a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójának Törökország-Portugália mérkõzése elõtt a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. június 22-én.

Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A portugál válogatott már a negyeddöntőben búcsúzott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságtól, így bármennyire is vágyott az újabb elismerésre a nemzeti csapat kapitányaként Cristiano Ronaldo, nem jött össze a végső győzelem. 

Az egyenes kieséses szakaszban gól nélkül maradtak a luzitánok, de amíg a szlovének ellen mellettük állt a szerencse a tizenegyespárbaj során, addig a franciák ellen elpártolt tőlük.

Ezt is ajánljuk a témában

A szakemberek szerint a torna élesen rámutatott, milyen érinthetetlen CR7 a válogatottban, holott a teljesítménye nem teszi indokolttá, hogy folyamatosan a pályán legyen. A helyzetkihasználása, a sebessége és a pontrúgásai sem a régiek, Roberto Martínez azonban minden meccsen a kezdőbe jelölte, és egyedül a georgiaiak elleni, továbbjutást már nem befolyásoló (csak annak ágát) találkozón cserélte le – kétgólos hátránynál.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ötszörös aranylabdás az Eb-n elárulta, hogy több kontinenstornán nem vesz részt, a visszavonulásról azonban egyelőre hallani sem akar. 

„Sohasem féltem szembenézni a dolgokkal.

Ez lesz az utolsó Európa-bajnokságom.

De engem nem ez érdekel, hanem a játék iránti lelkesedés, az izgalom, és az, hogy látom a rajongóim, a családom és az emberek irántam érzett szeretetét. Az motivál a leginkább, hogy boldoggá tegyem a szurkolókat” – mondta Cristiano Ronaldo. Arról azonban nem beszélt az Európa-bajnok, hogy a Nemzetek Ligájában vagy a 2026-os vb-selejtezőkön részt vesz-e.

Ezt is ajánljuk a témában

A portugál teljesítménye az egész világon témát ad a futballszurkolóknak, az iAM Stucan című podcastban például Adrian Mutu is elmondta a véleményét az ikonikus labdarúgóról – írja az origo.

„Ronaldo addig nem akar visszavonulni, amíg nem lépett pályára a 14 éves fia, Cristiano Junior mellett.

Ez a valódi motivációja, addig nem fogja abbahagyni, amíg nem játszott legalább egy hivatalos meccset a fiával.

És az Al-Nasszr csapatában ez a lehetőség adott számára. Nyilvánvaló, hogy egy Real Madrid szintű csapatban sokkal nehezebben lenne megoldható ez a dolog” – magyarázta Mutu.

Ezt is ajánljuk a témában

Cristiano Ronaldo bejelentette: ez az utolsó Eb-je

A portugál labdarúgó-válogatott kapusa három védést mutatott be a Szlovénia elleni tizenegyespárbajban az Eb nyolcaddöntőjében. Majd az ötszörös aranylabdás zseni nagy bejelentést tett a meccs után.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. július 10. 21:47
Hess!
cross-wire
2024. július 10. 18:55
Ha én is annyira tudnék focizni, mint ez a fickó.. hát nyolcvan évesen is rúgnám a lasztit.
holger78
2024. július 10. 18:39
Visszavonulhattál volna méltósággal, de inkább bohócot csinál magából. Szánalmas nézni azt a vergődést, amit hosszú évek óta előad a futballpályákon.
I feel the earth move under my feet
2024. július 10. 18:36
Mert miért is ne csinálná azt, amiben a legjobb? Neki élvezet a játék.. és persze nyilván a siker is doppingszer..ami függőséget okoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!