Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Cristiano Ronaldo bejelentette: ez az utolsó Eb-je

2024. július 02. 12:44

A portugál labdarúgó-válogatott kapusa három védést mutatott be a Szlovénia elleni tizenegyespárbajban az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Majd az ötszörös aranylabdás zseni nagy bejelentést tett a meccs után.

2024. július 02. 12:44

Nyitókép: Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images

 

Sokan álmukban sem gondolták, főleg Portugáliában, hogy Cristiano Ronaldóék ilyen nehezen jutnak túl Szlovénián. A Németországban zajló Európa-bajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében a 2016-os Eb-győztes nem tudta megverni Szlovéniát. A 0–0-s végeredmény után a hosszabbításban sem láthattak gólt a nézők. Pedig láthattak volna, ha Ronaldo nem rontja el a tizenegyesét, vagy Oblak nem védi ki. Ezek után a mérkőzés hőse egyértelműen a portugálok kapusa, Diogo Costa volt, aki a tizenegyespárbajban három lövést is hárított, és a kétszer tizenöt perc hosszabbításban is hozzátette a magáét ahhoz, hogy csapata egyáltalán eljusson a negyeddöntőbe. Ugyanis a meccs 115. percében hatalmas lehetőség adódott Szlovénia előtt, Benjamin Sesko ugyanis Pepe hatalmas egyéni hibája után egy az egybe került a portugál kapussal, aki azonban bravúrral, lábbal hárította a lapos lövést – írj a Nemzeti Sport.

Aztán pár perccel később már jöhettek a tizenegyesek, amelyeknél Diogo Costa ismét főszereplő lett. Az FC Porto 24 éves kapusa háromból három szlovén lövést védett, 

így a közben hibátlanul célzó csapattársak már három kör után lezárhatták a tizenegyespárbajt, s Portugália jutott a negyeddöntőbe, ahol a torna egyik favoritja, Franciaország lesz az ellenfele.

Diogo Costa portugál kapus kivédi a szlovén Benjamin Verbic tizenegyesét a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Portugália-Szlovénia mérkőzés rendes játékideje utáni hosszabbítást követő büntetőpárbajban a frankfurti Waldstadionban 2024. július 1-jén. A portugál labdarúgó-válogatott tizenegyesekkel 3-0-ra győzött
Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni

Mindenesetre Diogo Costa már most történelmet írt, ezzel a teljesítménnyel ő az első kapus az Európa-bajnokságok történetében, aki egy tizenegyespárbajban három lövést is hárított. De nem sokon múlott, hogy nem a másik kapuvédő, Jan Oblak lett a meccs hőse. A szlovénok kapusa a hosszabbításban bravúros vetődéssel hárította Cristiano Ronaldo tizenegyesét, a tizenegyespárbajban azonban hiába érezte meg a sarkot, a néhány perccel korábban még a könnyeivel küzdő portugál világklasszis ezúttal már tökéletes precizitással célzott.

Ezt is ajánljuk a témában

A meccs után az ötszörös aranylabdás nagy bejelentést tett. 

„Nyilván frusztráló érzés, ha nem sikerül a gólszerzés, de már elfelejtettem, mert a végeredmény pozitív lett és ez a legfontosabb. A mérkőzésen a tizenegyest elhibáztam, de szerettem volna elsőként gólt szerezni a párbajban, mivel vállalni kell a felelősséget. Sohasem féltem szembenézni a dolgokkal. 

Ez lesz az utolsó Európa-bajnokságom. De engem nem ez érdekel, hanem a játék iránti lelkesedés, az izgalom, és az, hogy látom a rajongóim, a családom és az emberek irántam érzett szeretetét. 

Az motivál a leginkább, hogy boldoggá tegyem a szurkolókat” – mondta Ronaldo. Arról azonban nem beszélt az Európa-bajnok, hogy a Nemzetek Ligájában, vagy a 2026-os vb-selejtezőkön részt vesz-e.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Eb-szereplés vegyes érzésekkel

A magyar válogatott három ponttal végül nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon. Miért nem jött össze a mieinknek a továbbjutás? Ez a realitás, vagy valami félrecsúszott? Elemzésünk.

19 órája

„Ez a torna helyre tett minket”

A magyar futball ismert alakjait kérdeztük arról, hogyan élték meg drámai fordulatokat sem nélkülöző szereplésünket az Európa-bajnokságon, és mit látnak a hátterében.

19 órája

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­a­­ ­­­s­z­e­­x­­­i­ ­­­p­u­­­n­­c­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
paracelsus-2
2024. július 02. 16:41
Egy hisztis, agyhalott, önimádó kreténnel kevesebb.
Monus_Anita
2024. július 02. 16:08
példás sportember és iszonyatosan jó focista. Jó családapa is. Rá nem csak a portugálok büszkék, hanem az egész emberiség is az lehet. Bárcsak így lehetne beszélni a szoboszlairól is vagy a magyar válogatott teljesítményéről is. de sajna nekünk mindig a leggyengébb, a legolcsóbb, a legrosszabb, a legsilányabb focista jut még példaképnek is, akiről már szinte nyíltan azt beszélik, hogy homoszexuális lett.
monoriistvan
2024. július 02. 13:42
Gyönyörű karriert épített. Büszke lehet rá a saját nemzete és a fociszerető emberek is. Nekünk is van egy sztárfocistánk, csak hát az buzi és nem tud focizni. Szoboszlainak hívják, ha valaki nem tudná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!