Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Elmaradt az újabb Costa-mágia: a franciák tizenegyesekkel jutottak elődöntőbe, Portugália búcsúzott!

2024. július 05. 21:17

A második Eb-negyeddöntőben tizenegyesek döntöttek, Joao Félix a kapufára lőtt, Diogo Costa ezúttal nem tudott segíteni a kapuban.

2024. július 05. 21:17

Fotó: Andrzej Iwanczuk/NurPhoto via AFP

Cristiano Ronaldo vagy Kylian Mbappé – a Real Madrid közelmúltjának és közeljövőjének sztárjai csaptak össze Hamburgban a Portugália–Franciaország Eb-negyeddöntőben, a nagy kérdés az volt, hogy melyik csapatkapitány lép elő nemzeti csapata vezérévé.

A portugálok kezdtek kezdeményezőbben, de ez főleg a labdabirtoklásban merült ki, a franciák 20 perc után szedték össze magukat, Hernandez 127 km/h-s, középre tartó lövését azonban ki tudta ütni Costa.

A galloknak elsősorban Rafael Leaóval gyűlt meg a bajuk, aki gyakran kevergetett a bal oldalon, ám középre tett labdái nem találtak társat.

Nagy taktikai csata zajlott a folytatásban is, helyzetek elvétve alakultak ki, igazán gólveszélyes szituációk pedig egyáltalán nem, így a szünetbeli döntetlen tökéletesen megfelelt a játék képének.

A második játékrészben a szurkolótáborok továbbra is jól érezték magukat a lelátón, ám a gyepen gyakorlatilag kioltották egymást a felek, a kapuk elvétve forogtak veszélyben, az utolsó pillanatban mindig közbenyúlt egy becsúszó láb. Egy óra játék után aztán megpezsdült a meccs, a 61. percben a francia kapu előtt Cancelo indítása után Fernandes lőtt laposan, ám Maignan leért a labdára, majd egy percre rá Vitinha helyzeténél is óriásit védett a Milan kapusa, a másik oldalon pedig Kolo Muani és Camavinga előtt adódott ziccer, ám gól továbbra sem született.

Ezt is ajánljuk a témában

A hajrában a franciák legveszélyesebb játékosa Kanté volt, ez mindent elmond a támadójátékukról, az ellenfélnél pedig Cristiano Ronaldo újabb, sorfalba püfölt szabadrúgása után kellett megelégedni a gól nélküli 90 perccel. Ismét hosszabbítás várt Portugáliára.

A 94. percben Conceicao középre gurítása után Ronaldo lőtt kapásból, de a labda magasan fölé szállt, Mbappé pedig a 97. percben totyogta el a ziccerét. A Real Madrid bemutatás előtt álló támadója az orrát jegelve ücsörgött a kispadon a hosszabbítás szünetében, így már fel sem húzta a maszkját a második 15 percre, Barcola váltotta. A 120. percben Mendes eldönthette volna a meccset, de lövését Maignan biztos kézzel fogta.

A drámából kivette volna a részét Giroud is, ám Deschamps nem tudta becserélni, így nem rúghatott tizenegyest...

A franciáknál Dembelé, Fofana, Koundé, Barcola és Hernandez sem hibázott, a portugáloknál Ronaldo, Bernardo Silva és Mendes belőtte a tizenegyesét, Joao Félix azonban a kapufára helyezte, így a portugálok búcsúztak, a franciák készülhetnek az elődöntőre. Diogo Costa a szlovénok elleni Eb-nyolcaddöntő tizenegyespárbajában háromszor is védett, ezúttal egyszer sem tudott hárítani.

Európa-bajnokság 2024, Németország
negyeddöntő, Hamburg
Portugália–Franciaország 0–1 (0–0, 0–0) – tizenegyesekkel: 3–5

A kezdőcsapatok:

Portugália: Costa – Cancelo, Pepe, Dias, Mendes – Vitinha, Palhinha, Fernandes – Silva, Ronaldo, Leao. szövetségi kapitány: Roberto Martinez

Franciaország: Maignan – Koundé, Upemecano, Saliba, Hernandez – Tchouameni, Camavinga, Kante – Griezmann, Kolo Muani, Mbappé. szövetségi kapitány: Didier Deschamps

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­­k­­e­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­x­i­ ­­­p­­­u­n­c­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Firtos
2024. július 06. 10:46
Sajnos, igazam lehet, pedig nagyon nem szeretném. A franciák játéka nulla volt az eddigi meccseken, és lám, mindjárt a döntőben vannak! A sok millió néző elfelejtheti lassan a futball szépségeit. Védekezés, időhúzás, favágás. És ezt épp azok az edzők, játékosok művelik, akikért több tízmillió eurót fizetnek ki a klubok. Nézők ezrei vásárolnak repülőjegyet, utaznak több ezer kilométert, fizetik a szállodát, és reménykednek csapataikban, akik NEM JÁTSZANAK FUTBALLT. Ez a mostani EB mottója is lehet. A nézők átverése. Más oldalról nézve: az a Németország, amely 5 meccsen 11 gólt szerzett az EB-n, kiesett, és az a Franciaország, amely összesen hármat, úgy hogy ebből 2 öngól, és 1 11-es gól volt, mindjárt bent a döntőben! A portugálok is hiába szomorkodnak, mert a rendes játélidőben, és a hosszabbításban sem voltak képesek egyetlen sovány gólt szerezni, amikor csapatukban olyan sztárok fociznak, mint Ronaldo, Leao, Bruno Fernandez vagy Bernardo Silva.
zakar zoltán béla
2024. július 06. 09:21
Un un
buckafej-2
2024. július 06. 09:04
Ronaldo nem találta a labdát, sajnos már csak önmaga árnyéka volt. A portugálok 10-en voltak a pályán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!