Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A gyerekkori példaképe ellen pályára lépő Mbappé az Eb-n is politikai kampányt folytat – az UEFA egyelőre elnézi neki

2024. július 04. 19:55

Megbünteti-e vajon az Európai Labdarúgó-szövetség a sporteseményen politizáló francia játékost? Török kollégájának politikai akcióját már vizsgálja, az ő kijelentéseire nem reagáltak.

2024. július 04. 19:55
France's forward Kylian Mbappe (L) walks next to Portugal's forward Cristiano Ronaldo during the Nations League football match between France and Portugal, on October 11, 2020 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris.

Nyitókép: Franck Fife / AFP

A francia válogatott Portugália nemzeti együttese ellen lép pályára pénteken a labdarúgó Eb negyeddöntőjében (hihetetlen, de a franciák mindössze egy tizenegyesgóllal és két öngóllal jutottak el idáig). Kylian Mbappé így megint a pályán találkozhat gyerekkori példaképével, a 39 évesen is elképesztő dolgokra képes Cristiano Ronaldóval. Kettejük kapcsolata hosszú évekkel ezelőttre nyúlik vissza, hiszen a francia még csak egy 14 éves gyerek volt, amikor először találkoztak egymással. 

Ezt is ajánljuk a témában

A kis Kylian Mbappé ugyanis meghívást kapott a Real Madridtól, hogy vegyen részt egy edzésen, ahol megnézik, mire képes. „A 14. születésnapom előtt egy nagyszerű meglepetésben volt részem. Az édesapám kapott egy telefonhívást valakitől, aki a Real Madridnál volt. Meghívtak engem Spanyolországba egy edzésre az ünnepi szünet ideje alatt. Szó szerint sokkolt, mert valójában elmondták édesapámnak, hogy ‘Zidane látni szeretné a fiát.’ Akkoriban ő még sportigazgató volt. Természetesen majd kiugrottam a bőrömből. Kétségbeesetten mentem volna már azonnal.” – idézte fel a The Player's Tribune-nek adott interjúban a labdarúgó. 

Kylian Mbappé azonban nem csak a franciák Aranylabdásért, Zinedin Zidane-ért rajongott, volt egy másik példaképe is a Real Madrid legendás játékosai közül, mégpedig az akkor 28 éves, épp karierje csúcsán lévő Cristiano Ronaldo,

 és amit a lenti képen látható, az ifjú futballista szobájának falait a portugál labdarúgót ábrázoló poszterek borították be. 

„Sosem felejtem el azt a pillanatot, mikor megérkeztünk a repülőtérről az edzőközponthoz. Zidane találkozott velünk a parkolóban az autója mellett, ami természetesen egy nagyon szép autó volt. Üdvözöltük egymást, aztán felajánlotta, hogy elvisz a központba edzésre. Aztán mutatott az első ülésre, hogy ‘Gyerünk, szállj be.’De én lefagytam, és csak annyit kérdeztem tőle, hogy ‘Húzzam le a cipőmet?’ Hahaha, fogalmam sem volt róla miket beszélek, de az Zizou autója volt! Nagyon mulatságosnak vélte ezt, és csak annyit mondott, hogy ‘Természetesen nem, gyere, szállj be.’” – mesélte utólag Mbappé. 

Az ifjú labdarúgó természetesen példaképével, Cristiano Ronaldóval is találkozhatott, és közös fénykép is készült róluk. 

Az azóta világbajnokká lett francia támadó tavasszal a Real Madridhoz igazolt, így végre a portugál örökébe léphet, pénteken este pedig szeretné legyőzni őt az Eb-negyeddöntőben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Politikai kampányt folytat az Eb-n Mbappé, az UEFA mégsem tesz semmit

A francia labdarúgó egyébként a napokban az Eb-n rendezett sajtótájékoztatón aktív politikai kampányt folytatott a francia nemzetgyűlési választás második fordulójára készülve. Amint arról a Mandiner is beszámolt

az első fordulót a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nyerte, és ez láthatóan nagyon nem tetszik Mbappénak. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Marca és a Politico is beszámolt arról, hogy a Les Bleus hivatalos Eb-sajtótájékoztatóján a játékos a francia válsaztásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „Minden eddiginél fontosabb, hogy menjünk el szavazni, nem hagyhatjuk, hogy az ország ezeknek az embereknek a kezébe kerüljön. Az eredmény katasztrofális, és reméljük, hogy az emberek végül a helyes oldalt választják!”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egyelőre nem reagált az ügyre.  

Mindez azért édekes mert az UEFA általában nagyon érzékeny arra, ha valamelyik általuk rendezett sporteseményen politizálnak.

Legutóbb éppen a Törökország-Ausztria mérkőzésen történtekkel kapcsolatban lépett fel a szervezet, amely közölte, hogy vizsgálatot indít a győztes törökök két gólját szerző Merih Demiral ellen, mert az egyik gólt a Németországban szélsőséges szervezetként nyilvántartott Szürke Farkasok kézjelével ünnepelte. Az UEFA eltiltással fenyegette meg a török labdarúgót.  

Ezek után kérdés, hogy az UEFA vajon elnézi-e Mbappé politikai állásfoglalását vagy a franciát is megbünteti. 

Utóbbi esetben még az is lehet, hogy amennyiben bejutnak az elődöntőbe, a csapatnak Mbappé nélkül kell majd szerepelnie, amire az egész Eb-jük rámehett. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­k­e­­l­d­­ ­­a­­­ ­s­­z­­­e­­x­i­ ­p­­u­n­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
oberennsinnen49
2024. július 05. 09:38
Eredetileg azt akartam írni, hogy semmi baj nincs Mbappé politizálásával, mert nem a pályán, nyilvános mérkőzésen tesz. Aztán megtaláltam a hírt, hogy a francia az EB hivatalos sajtótájékoztatóján kampányolt és nem velemiért, hanem valami ELLEN! Ami bizony gyűlöletkeltés. Így már más a helyzet, de szerintem az URFA-nal csak a magyarok vannak kipécézve, mivel olyan, hogy magyar sport(futballdiplomácia, olyan nem létezik, mert egyrészt a hagyományos magyar bambaság miatt, másrészt, futballban is! mindenki Orbánt figyeli, ahhoz igazodik, természetesen, ezért is várjuk, hogy az akadémiák beinduljanak minőségben, ezt OV már 14 éve megmondta, ő 10 évet adott arra, hogy a magyar fiatalok elözönlik Európát..., és ha Ő nem szól az ügyben, akkor minden rendben, nekik, akik ezért pénzeket vesznek fel, nekik sem kell reagálni semmire, elég az, hogy tele a Puskás szurkolóval, a válogatott meg kijut. Hogy közben olyan, hogy magyar futball, nem létezik, az huszadrangú dolog.
PeterWeber
2024. július 05. 06:52
Természetesen vannak az egyenlő, meg az egyenlőbb politizálók...
rockercicc
2024. július 04. 23:43
Gyökér majomszabású.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!