Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Véget ért a szappanopera – Mbappé a Real Madrid játékosa, de ez áldozattal jár mindkét félnek

2024. június 04. 08:37

A királyi klub bejelentette a világbajnok francia labdarúgó érkezését, a 9-es mez lesz az övé.

2024. június 04. 08:37
Budapest 20210619 Labdarúgás EURO 2020  EB Magyarország Franciaország mérkõzés

Nyitókép: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A Real Madrid hivatalosan is bejelentette a francia világbajnok Kylian Mbappé érkezését. Ezzel véget ért az évek óta húzódó szappanopera-jellegű átigazolási sztori, amit már a legelvetemültebb futballrajongók is untak. A királyi klub hivatalos oldalán közzétett közleményben jelentette be a francia támadó érkezését, amelyben tömören úgy fogalmaz,  

 „A Real Madrid C.F. és Kylian Mbappé megállapodott, hogy a labdarúgó a következő öt szezonban a Real Madrid játékosa lesz”.

Mbappé tehát 5 éves szerződést kötött a Reallal, amely elvileg ingyen szerződtette a világ egyik legdrágább labdarúgóját, ám ennyire nem egyszerű a helyzet, a klubnak óriási összegbe kerül a labdarúgó megszerzése. A támadó a hírek szerint a 9-es mezben fog játszani a balncók együttesében. 

A labdarúgó közösségi oldalán szintén közzétette a hírt, ezzel a kommentárral kiegészítve: „Egy álom vált valóra. Örülök és büszke vagyok, hogy csatlakozhatok álmaim klubjához, a Real Madridhoz. Senki sem érti, mennyire izgatott vagyok most. Alig várom, hogy találkozzunk, Madridisták, és köszönöm a hihetetlen támogatást. ¡Hala Madrid!”

A Nemzeti Sport cikke szerint Mbappé 2017-ben először egy évre kölcsönbe, majd közel 150 millió euró ellenében igazolt a Monacótól a Paris Saint-Germainhez. 2022-ben a madridiak már megpróbálták megszerezni az akkor 23 éves támadót, aki viszont szerződést hosszabbított Párizsban, ugyanakkor megerősítette: Florentino Pérez, a Real Madrid klubelnöke valóban megkörnyékezte. Ezzel egy időre lezárult az átigazolási kálvária.

Két évvel később aztán folytatódott a történet, Mbappé májusban videoüzenetben köszönt el a PSG-től. „Az elmúlt években az a kiváltság ért engem, hogy tagja lehettem a világ egyik legjobb klubjának, egyúttal a legnagyobb francia klubnak. Itt éltem át először, milyen óriási nyomás alatt futballozni, játékosként is fejlődtem, miután a sportág legnagyobb legendáival játszhattam együtt. Emberként is sokat fejlődtem, hiszen a sikerek mellett nemegyszer hibáztam is” – fogalmazott Mbappé.

A labdarúgó a párizsi csapat színeiben 308 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 256 gólt szerzett, és 108 gólpasszt osztott ki. A PSG-nél töltött hét éve alatt hat bajnoki címet, három Francia Kupát és három Szuperkupát nyert, valamint két Ligakupát is elhódított. A történethez hozzátartozik, hogy bár Mbappé élete álmának nevezte az olimpiai szereplést, ebből nem lesz semmi, mivel a Real Madrid a sérülések kockázatát elkerülendő nem engedi el labdarúgóit, hogy a párizsi játékokon szerepeljenek. 

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 05. 13:37
Olyan nincs, hogy valakit ingyen igazolnak. Csak az érte fizetett pénz a játékos kapja meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!