Mbappé elvileg ingyen igazolható, mégis óriási összeget fizethet érte a Real Madrid

2024. február 21. 21:42

A francia világsztár szerződése az idény végén lejár a PSG-nél, de így is nagyon drága lesz a királyiaknak.

2024. február 21. 21:42
Paris Saint-Germain's French forward #07 Kylian Mbappe gestures during a training session in Poissy, west of Paris, on January 2, 2024, on the eve of the French Trophy of Champions football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Toulouse.

A legnagyobb spanyol sportlap, a Marca információi szerint Kylian Mbappé leszerződött a Real Madridhoz, azaz nyártól a királyi gárdát erősíti. A világbajnok francia szupersztár jelenleg még a Paris Saint-Germain játékosa, ám a franci klubbal kötött szerződése nyáron lejár, ezzel pedig véget érhet az utóbbi évek legnagyobb átigazolási  „szappanoperája”, és a Real már csak arra vár a bejelentéssel, hogy kiderüljön, nem kerülhetnek össze a PSG-vel a Bajnokok Ligájában. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint Mbappé öt éves szerződést kötött a blancókkal, és úgy tudják, hogy a világklasszis támadó „mindössze” 15-20 millió eurót fog keresni évente (ehhez jönnek a teljesítményétől függően bónuszok). Ez azonban korábbi 32 millió eurós évenkénti béréhez képest meglepően alacsony. Az indoklás szerint ez azért nem kaphat többet, mert azzal felborítanűá a Real Madrid bértábláját, ezzel bérfeszültséget okozva. 

A francia labdarúgó így is a legjobban fizetett tagja lesz a keretnek, de nem keres majd nagyságrendekkel többet, mint Toni Kroos, Luka Modric vagy David Alaba.

Érdekesség, hogy 2022-ben még 26 millióval csábították Mbappét a spanyolok. 

Mbappénál nem a pénz döntött – vagy nem csak a pénz?

Kylian Mbappéról köztudott, hogy gyerekkorától kezdve a Real Madrid nagy rajongója volt, és nagyon szeretett volna a királyi gárdában futballozni, így logikus volna a következtetés, hogy ennek érdekében még enged is a fizetéséből. 

Van azonban egy trükk a történetben!

Mbappé ugyan ingyen igazolható, a Real Madrid mégis nagyon sokat fog fizetni érte, mivel a megállapodás szerint a labdarúgó 150 millió euró aláírási pénzt kap a klubtól, amit több évre elosztva fizetnek ki neki. Az aláírási pénz bevett dolog a szabadon igazolható játékosok szerződésénél, azonban általában nagyságrendekkel kisebb léptékű összeget kapnak a labdarúgók a szerződésért. Plusz a szerződés szerint a kereskedelmi jogainak bizonyos százaléka is Mbappét illeti, azaz minden nevével ellátott mez eladásából részesül, ez pedig szinté óriási összeg lehet.

Amennyiben ezt az összeget a játékos fizetése részének is tekintjük, és a 150 milliót elosztjuk a szerződése éveinek számával, máris kijön, hogy 

Mbappé éves bére valójában nem 15-20, hanem 45-50 millió euró, 

ami viszont jóval magasabb mint PSG-nél volt. A Real pedig lehet, hogy ingyen igazolja le a világ egyik legjobb támadóját, de az adóterhekkel nem is számolva 225-250 millió euróba fog kerülni mindez. 

Nyitókép: Franck Fife / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. február 22. 01:48 Szerkesztve
LÓSZART SEM. ÉS PLÁNE SOHA NEM FOG KELLENI VAGY ELVISZED A POFÁMBÓL VAGY A HULLÁD VISZIK EL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!