Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mbappéék megint egy öngóllal nyertek egy leginkább a nézők számára küzdelmes meccsen – Franciaország - Belgium 1-0

2024. július 01. 19:57

A franciák domináns módon, de pontatlanul, a belgák pedig nagyon gyengén és defenzíven játszottak. Deschamps együttese mindössze két öngóllal és egy tizenegyesgóllal ott van a negyeddöntőben.

2024. július 01. 19:57
01 July 2024, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Soccer, UEFA Euro 2024, European Championship, France - Belgium, final round, round of 16, Düsseldorf Arena, France's Kylian Mbappé gesticulates.

Nyitókép: Rolf Vennenbernd/ DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A francia-belga nyolcaddöntőt biztosan nem a 2024-es Európa-bajnokság legizgalmasabb meccseként őrzi majd meg az emlékezet. A meccs előtt a legnagyobb érdeklődés a két csapat támadóit, Kylian Mbappét és Romelu Lukakut övezte – pontosabban az érdekelt mindenkit, hogy a francia támadó vajon képes lesz-e orttörését követően az általa gyűlölt maszkban játszva nagyot alakítani, illetve, hogy a belga center vajon végre megszerzi-e első érvényes gólját az Eb-n. 

Mert Lukaku már 3 gólt is szerzett a csoportmeccseken, de les miatt mindet érvénytelenítették a játékvezetők. Érdemes persze hozzátenni, hogy a VAR-vizsgálatok nyomán ilyen helyzeteket is lesnek ítélnek, ami a labdarúgó-társadalomban már most felháborodást keltett.  

A háromszoros aranylabdás Marco Van Basten például kijeletette, hogy nevetséges, hogy egy fenti szituációt követően érvénytelennek ítélték a gólt. De a francia együttes sem jeleskedett gólszerzésben, hiszen a Les Bleus mindössze eggyel több gólt szereztek a csoportkörben mint a belga támadó, azaz pontosan egyet, hiszen az osztrákok ellen egy öngóllal skerült nyerniük. 

Az első játékrészben azonban nem született gól – pedig mindkét csapat próbálkozott. A franciák birtokolták többet a labdát, de nagyon pontatlanok voltak a befejezéseknél – mindössze egyszer találták el a balga kaput. 

Rabiot mellélőtte, Tchouameni szokásos távoli lövései nem jöttek össze fölé-mellé ment mindegyik, Mbappé a kapust találta el, thuram pedig melléfejelt jó helyzetben.

  A belgák kevesebb helyzetből pontosabbak voltak, de nekik sem sikerült a hálóba juttatni a labdát. Pedig De Bruyne jól tekert kapura egy Griezmann szabálytalansága miatt megítélt szabadrúgást, de Maignan nagyot védett. 

France's midfielder #07 Antoine Griezmann runs with the ball flanked by Belgium's midfielder #24 Amadou Onana (L) during the UEFA Euro 2024 round of 16 football match between France and Belgium at the Duesseldorf Arena in Duesseldorf on July 1, 2024.
Küzdelmes meccs volt -  játékosoknak és a nézőknek egyaránt
Forrás: Kenzo Tribouillard / AFP

A második játékrészben sem voltak pontosabbak a csapatok – Mbappé megint mellélőtt jó helyzetben, Carrasco kapott egy jó indítást De Bruyne-tól, de az ötös sarkánál tanítani való módon becsúszó Hernandez blokkolni tudott. 

A 71. percben végre ott volt az eséy, hogy Lukaku is gólt szerezzen, de a belga támadó 10 méterről Maignanba rúgta a labdát,

így továbbra sem szerzett érvényes találatot. 

A franciák azonban igen, a 85. percben Kolo Muani próbálkozott jobbról, és a Verthongenen megpattant lövést Casteels nem védhette. A bíró azonban öngólnak ítélte a gólt, így Mbappéék – mint az osztrákok ellen – megint egy öngóllal nyertek. Mert ezt követően már nem történt semmi, a játékvezető hiába hosszabbított 4 percet, maradt az eredmény, ami azt jelenti, hogy Franciaország ott van az Eb-negyeddöntőben. Mindezt két öngóllal és egy tizenegyesgóllal érték el Deschams-ék, ami valószínűleg világrekord. 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Rossi nem ostoba ember

Tisztában van azzal is, hogy a feje fölött a rendszerváltást követő magyar történelem legbefolyásosabb és leghatalmasabb emberei szkanderoznak egymással.

4 órája

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­­e­l­­d­ ­­a­ ­s­z­­­e­­x­­i­­ ­p­u­n­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
kokrowatz-0
2024. július 02. 00:45 Szerkesztve
jaj hát ezek mind nevetségesek megy szarabbak mint a magyar válogatott! röhögjük ki ezeket a balfaszokat! alulról, persze.
Házam Hazája
2024. július 02. 00:30
cdn.magyarnemzet.hu/2024/06/CfXpgV5ULX9BQDHjyt87AsAy96zGwimzxTwDhszZHOo/fit/782/655/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzllNTUzMTYxNmViZDRmZWZiNmM5ZTIyMWY3OWJkYjQ5.jpg Ennyit a európai fociról. A tehtségekeket elszívják, hogy ne legyen ellenfél a későbbiekben. Na meg a lóvéé.
rockercicc
2024. július 01. 23:38
Majmok bolygója...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!