Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Eltiltják a törökök legjobbját, nem léphet pályára a hollandok ellen

2024. július 05. 07:44

Merih Demiral az osztrákok ellen két gólt szerzett, azonban a mérkőzés utáni ünneplés során tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt nem léphet pályára a törökök következő két mérkőzésén.

2024. július 05. 07:44
Austria v Turkiye: Round of 16 - UEFA EURO 2024

Kép forrása: Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

 

A török labdarúgó-válogatott középhátvédjét, Merih Demiralt két mérkőzésre eltiltották az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, kézmozdulatai miatt, írta meg a Hirado.hu. Demiral az Ausztria elleni 2-1-es győzelem során politikai jelentésű kézmozdulatot tett, ami nagy felháborodást váltott ki. A törökök belső védője a Szürke Farkasok szélsőséges szervezetnek a jelképét mutatta. 

Euro 2024: Austria - Turkey
Demiral a Szürke Farkasok jelképét mutatja a mérkőzés után. Kép forrása: Hendrik Schmidt/Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

A Szürke Farkasok (Bozkurtlar) egy török ultranacionalista és soviniszta szervezet, amely az 1960-as években alakult meg. A csoportot a Nemzeti Cselekvési Párt (MHP) ifjúsági szárnyaként hozták létre, és célja a török nacionalizmus terjesztése és a pantürkizmus előmozdítása. Hírhedtek erőszakos cselekedeteikről, különösen az 1970-es és 1980-as évek politikai zavargásai során. A Szürke Farkasokat több országban is betiltották, mivel kapcsolódnak számos terrorista tevékenységhez és politikai gyilkossághoz.

Az eltiltás következtében Demiral nem léphet pályára a szombati, Hollandia elleni meccsen, illetve a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben sem. Az UEFA egyelőre nem kommentálta az ügyet. Törökországban már az eltiltás híre is komoly felháborodást keltett, és a külügyminisztérium elítélte az UEFA vizsgálatát, sőt bekérette a német nagykövetet.

Érdekesség: Kylian Mbappé, a francia válogatott játékosa az Eb-n rendezett sajtótájékoztatón aktív politikai kampányt folytatott a francia nemzetgyűlési választás második fordulójára készülve is. „Minden eddiginél fontosabb, hogy menjünk el szavazni, nem hagyhatjuk, hogy az ország ezeknek az embereknek a kezébe kerüljön. Az eredmény katasztrofális, és reméljük, hogy az emberek végül a helyes oldalt választják!” Az első fordulót a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nyerte, és ez láthatóan nagyon nem tetszik Mbappénak. Az európai szövetség viszont Mbappé kiszólásaival kapcsolatban nem nyilvánult meg; nem tesz semmit.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2024. július 05. 16:50
A csigazabáló niggermajom politizált a sajtótájékoztatón, amit az UEFA szabályozása tilt, és semmi retorzió nem érte. Demiral egy, be nem tiltott szervezet jelképével ünnepelt, amit semmilyen előírás nem tilt, és két meccsre elmeszelik.
Málaga21
2024. július 05. 16:48
Mi alapján? Úgy látszik, komoly háttér és bírói támogatással akarják bebizonyítani, hogy migráncsválogatottak jobbak, mint az igazi nemzeti válogatottak.
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­­k­­e­­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
2024. július 05. 12:24 Szerkesztve
Mindent megtesznek, hogy Német -Holland döntő legyen........... Nagyon remélem, hogy a spanyolok kibasszák a tetves németeket, igaz nagy lesz a játékvezetői nyomás ellenük. Ja!!! Hajrá Törökország!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!