Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Eddig tartott az osztrák focicsoda, Demiral demoralizálta a sógorokat

2024. július 02. 23:07

A világranglista 42. helyezettje jutott be utolsóként a negyeddöntőbe a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

2024. július 02. 23:07
null

Nyitókép: AFP/Angelos Tzortzinis 

***

Törökország lesz a románokat kiütő Hollandia ellenfele a legjobb 4 közé jutásért, azaz – mivel nem rendeznek bronzmérkőzést – éremért küzdhet szombaton Berlinben. Az Eb utolsó nyolcaddöntőjét szakadó esőben játszották Lipcsében, ahol megszakadt Ausztria nagy sorozata, ráadásul március óta nagyot fordult a világ a felek között.

Ezt is ajánljuk a témában

Miután Magyarország 1-0-ra legyőzte, Ausztria 6-1-re kiütötte Törökországot az év elején felkészülési mérkőzésen. Nem hiába figyelmeztetett Szabics Imre, ez nem edzőmeccs lesz! A korábbi magyar válogatott csatárnak, aki a magyar és az osztrák nemzeti együttes stábjában is dolgozott, jó volt a megérzése. Talán azt ő sem gondolta, hogy 57 másodperc elteltével a törökök sokkolják az osztrákokat. Egy szöglet után egymásra fejelték és rugdosták a labdát a védők, Merih Demiral közelről a léc alá vágta. Ez már a második első perces találat volt a tornán az albánok olaszok elleni álom kezdése után. Akkor a 2021-es Európa-bajnok fordított, itt viszont a nagy iramú, nyílt sisakos játék közepette ismét a törökök, szintén Demiral, ugyancsak szöglet utáni, ezúttal fejesével megduplázták az előnyüket az 59. percben. Korábban 47 válogatott meccsén éppen két gólt szerzett. Ha ismerősen cseng a 26 éves belső védő neve, nem véletlen. „Fénykorában” a Juventust és az Atalantát is erősítette a tavaly nyáron az arab világot választó, az Al-Ahliba igazolt játékos. 

Ausztria gyorsan eszmélt, Gregoritsch közeli találatával a második félidő derekán szépített (2-1). S innen lett igazán jó a meccs! A törökök a kinyíló osztrák védelem adta üres területeket kihasználva többször lezárhatták volna a vitás kérdéseket, a derekasan küzdő osztrákoknak még a 95. percben is megvolt a nagy helyzete: Bamugartner pattintott, erős fejesét óriási bravúrral kiütötte a levegőben úszó török kapus, Mert Günök. 

A félholdasok azt is elbírták, hogy eltiltás miatt nem léphetett pályára a játékmesterük, Hakan Calhanoglu, aki így rápihent a negyeddöntőre. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:58
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­e­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­x­i­­ ­­p­u­n­­­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
rugbista
2024. július 03. 08:11
Jobbak voltak a "sógorok", de mindent elbénáztak elöl-hátul. Persze a török kapusnak szárnyai voltak. Lehet haragudni mind a két országra, de már minek? Ha már választani kell: a török azért csak nagyobb kárt okozott!
2024. július 03. 07:38 Szerkesztve
Ennyire tellett.Még mindig többre mint a mi válogatottunknak.De nézzünk elôre,biztosítsanak továbbra is tisztességes megélhetést Burgenlandban sok magyar munkavállalónak!
Medici
2024. július 03. 06:29
Remek! Türkve madzsar kardestir!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!